Dröm

En dröm jag haft väldigt länge är att någon gång åka till Island och jobba med hästar. Det spelar egentligen ingen roll hur, om det skulle vara turridning, träningar av unghästar eller bara tillridning. Jag vill dit och se landet, den så omtalande miljön och även uppleva isläningarnas hästkultur då jag tror det skiljer sig väldigt mycket från vår. Vem vet, kanske få ställa upp på någon av deras tävlingar? 
 
Jag hoppas verkligen att detta är en av de drömmarna som verkligen går i uppfyllelse och slår in och blir verklighet. Det behöver inte gälla en längre tid, jag skulle bli glad för bara några veckor. 
 
Hade ni velat åka och jobba på Island?
 
Bild lånad från Google.


Med eller utan spö?

Användningen av spö har olika betydelser för många. Vissa måste använda det, vissa kan absolut inte använda det och för vissa spelar det ingen roll. Sen har vi givet vis dem som
Vägrar använda det för dem tycker att man plågar hästen. Jag tycker det är upp till var och en själv men jag har själv sätt hur oberörda hästar kan vara ut av spö så för min del tycker jag det är okej att använda det dock som en hjälpande hand inte bestraffning. 

När jag satte igång Baldur red jag utan spö för jag inte ville att han skulle känna någon press eller att jag skulle råka nudda honom och han hoppade till (som ofta händer med nervösa hästar). När vi däremot kommit igång igen började jag använda spöet snabbt. Det är sån stor skillnad! Han känner sig på något sätt tryggare, han tvekar inte ingången utan vet att det är fram som gäller. Detta är bara genom att jag faktiskt håller det i handen och inte använder det. För mig är set tusen gånger bättre än att behöva använda skänkarna för dem behövs sparas till de andra gångarterna. 

När det kom till gårdagens pass var verkligen spöet det som avgjorde hela passet. Därför att han har svårt att få med bakdelen men med en liten touch (och få menar jag liten, jag precis rör honom - vilket fungerar på en så känslighäst) så fattar han att bakdelen ska med! 

För mig är alltså spöet hur viktigt som helst för mig, lika viktigt som skänkarna, därför det är just det spöet är för mig, en skänkel. 
Vad tycker ni om att använda spö?


 


Underbart!

Helt underbar kväll idag! Ingen moln på himlen och för en gång skull blåste det inte någonting i heller. Simon är iväg på på någon nollningsgrej med skolan (kul med en kille som är både fadder och med i sexet..) och kommer inte hem förrän i morgon så jag har haft hela kvällen på stallet. 

Det blev ett vänligt bra ridpass också! Man märker att kiropraktorn varit där och att han faktiskt inte har några spänningar i kroppen utan var så himla härligt mjuk! Precis så som man drömmer om, inte ett enda tag i bettet! Måste verkligen rekommendera alla som på något vis känner att sin häst kanske lätt fastnar i någon sida och inte själv får rätsida på det - kontakta en kiropraktor! Det är verkligen värt pengarna! Och tänk själv hur det hade varit om man ständigt gick runt med till exempel nackspärr? Det är inte särskilt behagligt ..