En dag på jobbet!

Hehe.. Min sadel har inte kommit än och jag är en smula besviken men håller tummarna hårt att den kanske kommer ikväll (det får även gärna mina skor jag beställt till nyår göra..)!

Var ute hos Baldur igår och han fick trav över något bommar i linan. Tog ett tag för honom att inse att bommarna faktiskt inte skulle hoppa på och bita honom, men sen gick det bra;) 

Idag är det kort dag på jobb och sedan bär det av till Emporia a.k.a Empan för att hitta Nyårs strassen ;) 
Djupt koncentrerad! Haha


Viktigt med beröm

Igår longerade jag som sagt Baldur och fick verkligen bevis på hur viktigt det är att ge beröm till hästen, säg till honom att han gör rätt. Jag försökte som sagt få honom att länga sig och sänka nacken så ryggen fick jobba lite mer och till en början sänkte han sig stundvis och jag forsatte att krama lite i longeringslinan för att han skulle sänka sig igen. Det gick sådär i början tills jag faktiskt kom på mig själv att jag inte berömde honom. 

Nästa gång han sänkte sig berömde jag honom med rösten och då höll han lite längre innan han reste sig med halsen dock tog det inte alls lika lång tid för honom att söka sig ner igen. Jag upprepade detta om och om igen och han blev bättre och bättre hela tiden. När han kom in till mig i mitten efter han var klar lyste det lite om honom och han såg ut att vara riktigt glad - tänk vad lite beröm faktiskt gör! & tänk vad tillags våra hästar är(trotts att vi glömmer det i bland, i alla fall jag!)!  
 


Kvällsmys

Idag körde(!) jag till stallet! Måste säga att det är underbart, trotts att folk kör i 60 på en 100 väg för att det är "halt" ute..Kände mig så lugnt och harmonisk när jag väl var på stallet för jag visste att jag inte behövde kolla vad klockan var hela tiden för att försöka anpassa mig till ett tåg. Det kändes faktiskt även som om Baldur kände av det. Han var lite tjurig till en början för att han hade lite hötussar att äta men blev faktiskt på väldigt bra humör sedan! Så himla mysig och nyfiken var han när jag gjorde ett försök till att ta bort alla istappar han har i hovskägget. Lyckades mindre bra. Haha. 
 
Jag "red från marken" idag och avslutade med lite longering. Han fick gå på det nya bettet idag och det kändes som om han tyckte om det, han var väldigt mjuk och fin på det. Avslutade lite på volten med lina så han fick trava i ett lågt tempo och försöka sänka sig så mkt som möjligt, vilket han gjorde bra! 

Haha.. Istappdelux!