Faaaail...

Inte ett enda litet foto tog jag idag när Baldur fick komma till sitt nya hem. Inte en endaste liten bild när han visade upp sig i hagen (som har aldrig annars gör).. Så himla dåligt av mig!

I alla fall så är Baldur nyinflyttad på den nya gården och det känns jättebra! Elin som är ungefär i min ålder sköter allt på gården vilket känns jättebra för hon har superbra djurkänsla och värnar verkligen om djuren och tar dem i första hand. Baldur har förtillfället 3 valackskompisar (det ska komma en fjärde) som alla faktiskt är yngre än Baldur. Baldur var ju yngst på gården hemma så det kommer verkligen bli en helt annan flock än den han är van vid. Jag tror dock det kommer bli superbra, att dem är så unga kommer bara göra Baldur gott tror jag. Dessutom står dem i en superstor hage som är större än den han stod i innan och där stod 11 hästar. Så han har det verkligen superbra som han har det nu. 
 
Förtillfället öppnar dem upp nedre delen av hagen så får dem beta under natten och sedan stänger dem den halvan igen på morgonen. Efter betestiden kommer dem få hö fyra gånger om dagen vilket jag verkligen tycker är superbra:) Dem har även en liten ligghall med halm som är supermysig! 
 
I övrigt är det ett fint stall och en väldigt mycket större paddock vilket ska bli helt underbart! Hur ridvägarna är får vi vänta och se men hela omgivningen känns väldigt mycket lugnare än vad den gör hemma på stallet. Detta tror jag även kommer gynna Baldur med tanke på hur känslig han är. Ska verkligen försöka fota lite nästa gång jag är där men nu i morgon väntar en ännu större dag då är det nämligen min tur att flyttas! 
 
... Ska försöka att INTE glömma något


Dagen med stort D!

Yes, så var dagen kommen och det är dags att Baldur ska få lite nya kompisar. Jag har ridit idag och nu får Baldur dela sin sista måltid med sina hagkompisar. 

Så nu ska jag bara köpa lite foder sen ska inpacka ihop alla mina saker? Kan bli intressant och se hur mkt skit jag har.. Haha. Sen beger vi oss ut på nya äventyr! 

En konst att rida!

Ibland blir jag lite trött på mig själv. Idag blev jag lite trött på mig själv därför att jag hoppade upp på Baldur och kände att han inte alls var hundra jämn i båda sidorna. Jag blir trött på mig själv därför jag har fokuserat för mycket på annat och därför glömt mycket annat viktigt som i det här fallet mjukgörande/lösgörande. Förr innan jag red så började jag alltid från marken. Jag kände igenom honom redan innan jag hoppade upp och kunde alltså redan där reda ut om det var någonstans han inte kändes jämn. 

Idag fick jag hoppa av två gånger under passet för att rätta till ett problem, han vill inte släppa inner tygeln och ta stöd på ytter i vänstervarvet. Fråga mig inte varför det är mycket lättare och ger bättre resultat när man jobbar hästarna från marken (någon som vet som vill förklara!?) men jag har mycket lättare att få bort eventuella spänningar från marken. Alla hästar jag tränat har varit likadana på just denna punkten, dem lösgörs mycket snabbare och bättre när man gör det bredvid dem! Så skärpning från min sida och mer fokus på att faktiskt börja ridpassen ibland från marken. 
 
En annan sak som jag tycker är lite knepigt är just det här med att man har med sig varje ridpass till nästa vilket jag verkligen märk denna veckan. Vi har ju ridit ut en del och ojojoj vad jag har det med mig när jag går in i paddocken och ska träna. Lydnaden är inte alls den samma.. Jag kan givetvis tänka mig varför därför att jag kan inte träna Baldur på samma sätt när jag rider ut som när jag tränar i paddocken. Förtillfället när jag rider ut fokuserar vi endast på att vi faktiskt ska ta oss framåt och att hålla oss så lugna som möjligt. Det är dock väldigt störrande att ha med sig det i paddocken... Det är en konst att lyckas balansera alla delar! Denna veckan har jag helt klart inte lyckats men man lär sig av sina misstag så jag får helt enkelt tänka om till nästa vecka. 
 
Hur balanserar ni era veckor med träning i paddock och ute i naturen? 
My sweet baby efter dagens ridpass!