Bettringar

Även fast mitt mål inte var att komma till final igår vill man givetvis alltid göra sitt bästa oavsett vad man förväntar sig. Igår kunde jag och Baldur inte prestera fullt ut pga den klantiga olyckan i fredags som ledde till sår i munnen på honom. Som ni vet så älskar jag mitt Bombersbett och vill verkligen inte bytta så jag kom på idag (något som jag kanske borde kommit på lite tidigare) att jag måste handla ett par bettringar/skivor eller vad man vill kalla det.
 
Jag har aldrig använt bettringar förr så jag vänder mig till er, fina läsare. Har ni något bra förslag på bettringar? Finns det någon bra hemsida men inte så mycket frakt och som säljer bra bettringar? Är jättetacksam för hjälpen!
 
 


Baldurs man?

Jag har tänkt på en sak! Och det är hur mycket Baldurs man har förändrats! Nöt han kom hade han man på båda sidorna fast på högersidan var det ganska tunt hela vägen som ni ser på dem två bilderna här precis nedan. På högersidan har han jättetjockman men inte ända fram till manken! Det ser ni på den nedersta bilden. 
Idag har Baldur mycket mer man på höger sidan och knappt något kvar på vänster. Han har den biten precis över bogen men jag försöker faktiskt att fp över allt på höger sidan! Jag vet att många håller på att dela sina hästars man stup i kvarten men jag tycker det är mycket finare att ha allt på en sida så att manen är tjock och fin! Det är inte många hästar som har så tjock man att det ser fint ut att dela den tycker jag. 
Så här ser Baldurs höger sida ut idag! 
Och så här ser vänster sidan ut! Hade som sagt velat ha över den biten av manen på höger sidan! 

Vad tycker ni? Ska Baldur ha all man på höger sidan eller tycker ni han ska ha det som när han kom? 


Somnar med ett leende på läpparna :)

Dagen började ju supertidigt med tanke på att vi ställde om klockan i natt! Det känns nu ;) haha! När jag kom upp på stallet så hade Baldur givetvis fullt med "hörestor" i munnen och det var jättesvårt att se hur han såg ut. Jag hittade inga öppna sår så jag tog beslutet att ta med lillkillen!
 
Väl framme var han så cool! Jag blir så stolt över honom! Han bara lunkade med mig lugnt och kollade in de andra ekipagen utan att göra till någon sen eller så. På något sätt var jag också lugn så det slutade nog med att vi lugnade ner varandra. Vilket resulterade i betydligt bättre nerver under denna tävlingsdebuten :)

Målet idag var att jag och Baldur skulle ta oss igenom utagningen och att jag kunde hålla mina nerver i styr. Jag kan stolt säga att vi lyckades galant! Vi tog oss till och med till final vilket jag absolut inte räknade med med tanke på munsituationen. På framridningen kändes han okej. Han gick inte emot men han var inte alls så mjuk och fin som han brukar vara så jag beslöt mig att göra det så lätt som möjligt för honom, det vill säga inte visa någon tölt.
 
Inne i ridhuset skötte han sig också exemplariskt! Han tog ett litet skutt precis när  vi red in men sen blev han cool lugn. Jag körde väldigt mycket på spontanridning idag, haha, så jag visade lite vad han kände för. Stoltas var jag ändå över att jag faktiskt visade skritt(!) där inne bland alla hästar som sprang förbi oss. Jag tycker det är svårst att visa skritt på firmakeppni för der krävs extremt mycket lydnad att kunna hålla sin häst i skritten när det är så taggad stämning. Som sagt igen, jag är så stolt! Rent gångartsmässigt vet jag inte riktigt hur det såg ut, han fick till traven stundvis och jag fick verkligen wowkänslan men annars sådär:)
 
Finalen blev jätteförsenad och när jag red fram kändes han så hård i munnen och gick emot så jag insåg ganska snabbt att jag skulle stryka mig men försökte rida lite mjukgörande i skritt men hoppade snabbt av och bad om att stryka mig. Det kändes inte rätt mot Baldur och gå in på banan när han uppenbart hade ont. Så det var inget svårt val och för mig hade jag redan vunnit, att jag kom till final vara bara ett fett plus!

Världens lyckligaste tjej är jag idag :)

Bästavännerna!