Salu!

Säljer som några av er kanske vet min sadel Hrafn, 17,5", enkelt kåpad, kort sadel. Bara ett år gammal så garantin gäller fortfarande :) Hör av er om ni är/vet någon som är intresserad! 

Pigg liten skit;)

Igårkväll när jag kom till stallet mådde Ballebus hur bra som helst, kall i hovarna och väldigt busig. Han är superbusig när man släpper ut honom på morgonen och verkar bli mer sig själv hela tiden. Allting handlar nu om att få honom igång så smidigt som möjligt, alltså inte för fort och heller inte för långsamt. 

I måndags var vi ute och gick en runda, i tisdags fick han vila och igår longerade vi! Baldur är inte den som sprallar omkring utan är oftast den som endast gör det man kräver av honom. Men igår vid longeringen kunde jag inte annat än att stå och le åt hästen som gick bananas och bara sprang fortare och fortare! Jag bad inte om mer än att han skulle gå fram ifrån halten och han började skritta och sen började han studsa och sen blev det trav och sen nästan direkt galopp. Han kastade och hade sig och sprang bara fortare och fortare och man verkligen såg hur kul han tyckte det var! Han ville inte alla sakta ner när jag visslade ;) 

I morgon är jag ledig och då ska jag och Baldur tömköra ute i skogen :) 
Fluffy redo för longering ;)Frågan lyder: Ger du din häst loppfrö?

Kolik, fång, hälta, influensa ja.. som ni alla vet är listan millång på vad man kan gå och oroa sig för att ens häst ska råka ut för. Något som aldrig försvinner är den där jädrans koliken.. Under hela vår och sommar halvåret är det gräskoliken som får en att oroa sig och nu under höst och vinterhalvåret så är det sandkoliken som får en att få ont i magen.
 
Jag vet inte hur vanligt det är längre upp i landet men här nere tycker jag det är minst en häst i varje stall som råkar ut för det. Vi har redan haft ett fall i stallet och jag fullkomligt trycker i Baldur loppfrön (som tydligen är en av de få saker som kan hjälpa till att hålla koliken borta). Men att få i en häst mellan 3-4 dl utan någon kraft har ju varit lite knepigt haha. Elin hjälpte mig och tipsade om att hälla vatten i en sån här slickstensburk och låta vattnet stå i och dra till sig smak och sedan hälla i det vattnet i loppfröna och låta honom knapra på det! Baldur säger big like på den ;) 
 
Så, ger ni era hästar loppfrön? Är sandkolik vanligt hos er?