Förväntningar/mål

Som ni sett på videon jag la upp igår är tölten inte något att hänga i granen för tillfället. Konstigt nog har takten inte varit ett problem innan utan det huvudsakliga problemet har väl egentligen varit att få honom att orka tölta längre sträckor utan att falla isär. 

Baldur är ju iväg förtillfället för att träna tölten men målet med den dem här veckorna på borta plan är inte att få hem en flott tölthäst därför det är inte möjligt. Målet är inte heller att få honom och gå helt rent i takten utan det viktigaste nu är att hans inställning till tölt förändras. Förtillfället tycker han det är jobbig att tölta och detta är något som sitter i huvudet på honom så prio ett är att han ska tycka det är kul och att han där med kan gå på och tölta längre sträckor. 

En positiv inställning till tölten är mitt mål med den här träningen alltså, skulle takten förbättras och han går bättre är det givetvis ett stort plus. 
Warriors

 
 
Klippte ihop lite videor från träningen för Katie, tänkte att det kan vara kul att studera min travtaktiga lillaponny;) Nej, men det kan vara kul och göra en "före" och en "efter" film nu när han är iväg på träning? Glöm ej trycka på HD knappen innan ni kollar! Dock är det egentligen sjukt att han blivit så här dålig i takten då han faktiskt innan alltid varit i det stora hela ren i takten. Men, det är som det är. 


Mycket träning från marken

Det gick ju en ganska lång tid när jag inte har haft en sadel och då har det blivit mycket träningen från marken för att bygga tillbaka musklerna han tappat. Mestadels har det blivit löshoppning, cykling med och utan inspänning och longering med inspänning och cavaletti. Man ser verkligen efter pass hur ryggen har lyft upp vilket tyder på att han jobbar med rätt muskler vilket är väldigt bra. Jag ger honom även rätt mycket tillskott som luzern och myoplast. Så förhoppningsvis är det bara en sträckning han har fått och inget allvarligt så jag får rida i min nya sadel snart och kan fortsätta med muskelbygget... 
 
Hahaha finn ett fel på de två sista bilderna ;)