Väntan

Allt står lite still nu därför Maria blev tyvärr magsjuk och kunde inte komma igår. Som tur är kommer hon på fredag så jag slipper vänta så länge. 

Var ute och kollade till Ballebus idag och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Har verkligen noll ork i kroppen.. Skrev mitt nationella i matten idag och är rädd för att det verkligen gick åt helvete. Har ändå skrivit bra på mina prov så lite förvånad blev jag att det gick så dåligt. Så jag har varit på riktigt dåligt humör och jag har lärt mig att det ofta inte går så bra att rida då heller. Beslöt mig för att i alla fall longera och det såg ju inte bra ut.. Han har inte alls sitt fina luftiga steg och han vill inte riktigt gå fram. Han ser stel ut och det ser ut som om han är begränsad, att något hindrar honom från att röra sig som han brukar.. Är helt ärligt rädd för att han är halt båda fram. 

Dock är det egentligen inte lönt att spekulera och bli på ännu sämre humör över något man inte vet än. Så jag lägger det på is för att ha en härlig Valborg i morgon så får vi helt enkelt se på fredag. 

Checka läget.

Efter några månader av toppen ridning på en väldigt duktig häst så har svackan kommit. Han känns inte alls lika fräsch i kroppen längre och är inte hundra jämn baktill vilket faktiskt oroar mig en del. Sen slog det mig att Ballebus inte fått kiropraktikbehabdling detta året. 

Därför ska Baldur få träffa Maria idag och se vad hon hittar! Jag blir inte förvånad om där är någon låsning. Jag brukar kolla honom var tredje månad men nu när han har varit så mjuk och följsam har jag inte ens tänkt tanken att det är dags... Aja, det blir gjort idag i alla fall :)

Får era hästar kiropraktikbehandling ibland? 
Trubbel i paradiset

Varför det då är så svårt med en häst som är väldigt känslig men ändå fräck är just för att han ibland får mig att tro att något är fel men när det faktiskt bara är han som jävlar sig. 

Det har varit mkt förändring de senaste passen, större koppjärn och mer fokus på en lägre hälsosammare form i tölten. Det har varit svårt att veta vad det optimala underlaget till sadeln är så jag har fått testa mig fram och givetvis har det påverkat Baldur. Jag har kommit fram till att endast en Front Riser och en vojlock byggrt upp bäst utan ökad tryck. Det är verkligen jättesvårt men man får lita på sin magkänsla. 

Sen har jag även då ridit han lägre i formen och det har tagit även mig lite tid att ställa om och hitta rätta knappar. Han har inte varit särskilt sammarbetsvillig utan gett mig fingret en del och bara bitit tag i bettet och rusat. Tanken var att han skulle vila torsdag-lördag men efter ett riktigt dåligt pass i onsdags gav jag mig ut till stallet igår just för att tänka om och göra rätt. Han höll på som fan och jag backade därför och började med att göra halt och få honom med mig hela tiden. Till slut hittade jag en sätt som fungerade och det var att från halten plocka upp honom i tölt. Innan har han behövt att jag släppt lite på tyglarna för att få "plats" för tölten men nu var det tvärt om. Han behövde stöd och inramning och jag kan faktiskt påstå att han var flott ibland ;) 

Hur får ni er häst i tölt? Vilken övergång passar er bäst?