Skåne i ett jävla nötskal

Jag har kommit på att jag hatar snö - fast jag egentligen älskar det. Jag vet att det låter knäppt men bor man i södra Skåne så förstår man vad jag menar. Det snöar lite då och då men det blir aldrig någon snö! Det tinar ju bort lika snabbt som den kom och sedan fryser det så vägarna blir glashala.. 

Jag hade älskat snö helhjärtat om den kom och stannade ett tag. Kvällarna blir ju så mycket mysigare när snön lyser upp hela ens omgivning och för att inte tala om hur bra det varit för hästarna! Baldur hade helt klart inte dött av lite longering i djupsnö.. Men som sagt det ger mig ångest, så fort det snöar så kickar ångesten in för jag vet att det är slask dagen efter. 

Kommer förmodligen få äta upp det här inlägget.. Inom en vecka så är hör säkert hur mkt snö som helst.

Ballebus när det var lite snö förra året:)Äntligen åt rätt håll!

Det är svårt när man har en svår häst! Men det går åt rätt håll och jag har idag fått bekräftelse av Katie att jag även tränat honom rätt den senaste tiden. Vi har gjort stora framsteg och han töltar faktiskt nu. 

Det har varit ett vädligt behövligt ridpass idag, inte för att jag har fått flera nya knep utan för att kag fått beröm för att jag gör rätt. För det händer mig ganska ofta att jag blir osäker i min ridning och jag sitter och frågar mig själv om jag faktiskt rider rätt? Händer det er också? Det ända tipset jag egentligen fick idag var att jag ska göra allt jag gör nu fast i en högre växel, lite högre mellantempo i tölten och lite snabbare galopp just för att se till så att det sätts muskler. 

Han har under detta året inte gjort en enda fuling och dragit utan lyssnat på mig och gjort sitt bästa vilket verkligen värmer. Det enda jag måste tänka på nu är att verkligen känna av när han blir trött så jag inte puschar honom mer än vad han klarar för då kommer vi förlora den positiva energin. Men annars ska jag fortsätta i tölt och galopp, trav räcker det att jag tränar när jag longerar vilket kommer kännas lite konstigt! Haha. 

Vad tränar du och din häst på förtillfället? 
Dålig bild från en video..


Bästa tipset!

Har ni någon gång haft problem med att få i er häst vissa saker? Tex om din häst är sjuk och du måste ge en viss medicin men hästen inte vill äta det? Eller bara något så enkelt som mineraler eller loppfrön? Jag har den bästa lösningen! 

De flesta har en HorsLyx i sin hästgodis låda och har du inte den finns den att köpa på ex Hööks för ca 80kr. Vad du gör är att du häller i ljummetvatten (kallt går bra men det tar lite längre tid) i burken och väntar på att stenen löser sig lite så att vattnet tar smak. Sedan häller du bara i vattnet med det du vill ge din häst! Perfekt lösning och det går verkligen hem hos de flesta hästarna. 

Det är även ett väldigt bra sätt att få hästarna att dricka nu när det är kallare ute. Risken för förstoppning ökar nu när vattnet i hagen blir så kallt för dem gärna undviker att dricka det. Ett tips är då att ge hästen lite ljummet vatten när de kommer in och för att det ska slinka ner lite lättare använder man detta knepet också! Supersmart! 

Har ni testat detta?