Äntligen åt rätt håll!

Det är svårt när man har en svår häst! Men det går åt rätt håll och jag har idag fått bekräftelse av Katie att jag även tränat honom rätt den senaste tiden. Vi har gjort stora framsteg och han töltar faktiskt nu. 

Det har varit ett vädligt behövligt ridpass idag, inte för att jag har fått flera nya knep utan för att kag fått beröm för att jag gör rätt. För det händer mig ganska ofta att jag blir osäker i min ridning och jag sitter och frågar mig själv om jag faktiskt rider rätt? Händer det er också? Det ända tipset jag egentligen fick idag var att jag ska göra allt jag gör nu fast i en högre växel, lite högre mellantempo i tölten och lite snabbare galopp just för att se till så att det sätts muskler. 

Han har under detta året inte gjort en enda fuling och dragit utan lyssnat på mig och gjort sitt bästa vilket verkligen värmer. Det enda jag måste tänka på nu är att verkligen känna av när han blir trött så jag inte puschar honom mer än vad han klarar för då kommer vi förlora den positiva energin. Men annars ska jag fortsätta i tölt och galopp, trav räcker det att jag tränar när jag longerar vilket kommer kännas lite konstigt! Haha. 

Vad tränar du och din häst på förtillfället? 
Dålig bild från en video..Bettinas islandshäst

Jag och Juppe har fått backa lite och träna basics, som halt och halvhalt och lydnad. Känns okej, trots allt. Intressant du skriver det om att att sätta muskler. Jag har ingen aning om hur väl musklad Juppe är, måste försöka få någon att bedöma det.

Svar: Det är jätteviktigt att allt sånt fungerar! Och det är inte konstigt alls att backa några steg ibland, bättre att lyssna på hästen än att köra sitt eget race! Det är svårt att avgöra hur musklad en häst är genom att bara se bilder - speciellt i all den vinterpälsen dem har nu men lägg ut några bilder så kan jag alltid försöka se ;)
Johanna & Wilma

2015-01-24 @ 20:24:14
URL: http://bettinasislandshast.blogspot.seSofie

Eftersom Svalur och jag har som mål att starta femgång i vår när tävlingssäsongen börjar så tränar vi lite pass och naturligtvis andra gångarter samt att han lyssnar på mina kommandon.

2015-01-30 @ 10:07:19
URL: http://svalurfravogum.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?