Bloglovin


Jag följer alla bloggar jag läser visa bloglovin! Måste säga att det faktiskt är ganska smidigt. Det är lätt att hitta nya bloggar där som du inte besökt tidigare. Hur följer ni era bloggar?


Vikten av en ärlig tränare.

Detta kanske är ett känsligt ämne men detta jag skriver här nu är inte riktat mot någon utan bara min tankar kring detta och kanske, vad vet jag, ett wake up call för någon. 
 
Varför jag tar upp detta är därför jag mer och mer märker att en del tränare faktikt kan vara lite små sluga genom att inte vara ärliga. Många öser beröm över sina elev och höjer dem till skyarna - missförstå mig inte, givetvis ska en tränare ge beröm men dem måste också se elevens brister och framföra dem så att eleven faktiskt kan utvecklas! 
 
Många kanske inte alls förstår vad jag menar och tänker att "det är väl klart att dem är ärliga, varför skulle dem inte vara det?". Svaret är enkelt. Dem tjänar pengar på att ge dig en massa beröm. Hur nice är det inte att höra att det går så jädrans bra? Klart man håller fast i en sån tränare som gör en bara "bättre och bättre" - fast det kanske inte går riktigt så bra. Ett typiskt exempel, som är ganska vanligt, är när någon tränare ser potential i ett sto och så ska hon avels visas! Jajamen - kashing säger det på kontot! 
 
Därför tycker jag det är väldigt nyttigt att inte bara hålla sig till samma tränare hela tiden för att få en bredare bild av ens egen utveckling. Jag klankar inte ner på tränarna - det är deras sätt att tjäna pengar och beroende på hur duktiga dem är på att sälja sina tjänster desto mer pengar trillar det in, inget konstigt. Det ligger i ditt eget ansvar att vara lite på vakt och inte låtas bli helt blåögd -även fast det är så väldigt lätt. Som sagt är detta inte riktat åt en viss person utan detta är blandade uppfattningar av egen erfarenhet och andras. Säkerligen är en del skvaller man hör inte helt sant men någonstans måste det har börjat, eller hur? 
 
Hur högt skattar ni en ärlig tränare? 


 


En regnigt IHD

Ligger helt matt i sängen efter en en lång dag iväg i Helsingborg som både publik och hästskötare;) Det var supermysigt att få umgås med Matilda och hennes vita små superhästar. Små pärlor som verkligen var så trevliga och lätta i hanteringen! Matilda gjorde ett superbra jobb och lilla Gustur gick vidare till final och kom bland de sju bästa i mellan klass och Saga kom trea i showpassen och fyra i elitklassen, superfina var dem! 

Som vanligt bjuder IHD på det mesta. Ekipage som är med i helt fel gren, åt båda hållen faktiskt. Vissa som ställer upp i lättklass som knappt ens platsar i mellanklass och sedan finns det folk som ställer upp i elit bara för att de har en snygg hingst... Man får inte glömma att gångarter inte har att göra med om hästen är sto, hingst eller valack utan att det bara är vi som förknippar en hingst med en väldigt bra gångartshäst. 

Givetvis bjöd dagen även på hästar som flippade ut och vissa beslöt sig för att lämna banan. Årets eloge går helt klart till Filippa Helten som helt klart satt på den hästen som "flippade ut" flest gånger. Jag såg henne förra året några gånger och måste säga att oj vilken utveckling! Självklart har tjejen alltid kunnat rida men långt ifrån så harmoniskt som hon gjorde idag! Under mellan klass ungdom stack nog Höfdi med henne tre gånger och hon bara sköter det så jävla snyggt! Hon är cool lugn själv och gör sitt yttersta att lugna ner hästen - inte sitta och dra och slita som många verkar tro är den bästa lösningen. Utan hon gav Höfdi den platsen han behövde och hon lyckades lugna ner honom alla gånger och rida vidare och bjöd sedan på fantastisk riding. Sen avslutade hon dagen med Máni i elitklassen och tog hem en andra plats (jag hade dock sett det som seger med tanke på att Unn är en klass för sig)! Den hingsten är en fröjd för ögat!
Världens sötaste Gustur som får alla hjärtan att smält likt glass i solsken! Haha!