I'm back!

Efter över en veckas feberfri vila från Baldurs sida så har jag idag vågat upp mig på hans rygg igen! Ibland är det lätt att glömma hur fantastisk den utsikten är. Helt ärligt har det nog varit bra med en liten paus då jag har haft så galet mycket att göra på jobb. Har haft en ledig dag på tre veckor och jobbat mer än 50 timmar varje vecka. Så Baldurs sjuka har varit läglig om man får uttrycka det så. 
 
Vi ska ta det väldigt lugnt nu i början och inte hetsa fram något men planen är fortfarande att han ska iväg till Katie så länge han inte får ett bakslag och febern kommer fram igen. Känslan från idag var toppen bra. Förutom att min häst aldrig har varit så fet (han har en enorm gräsmage) så verkar han frisk som en nötkärna! Alla trötthetssymptom är som bortblåsta och den där nyfikna blicken är tillbaka igen. Han gick med raska steg på vår lilla runda och när jag bad om några steg tölt - för att känna av hur han kände inför det, gasade han på som bara den. När han sen fick gå med långa tyglar smet han ifrån mig och travade glatt iväg. 
 
Jag ropar inte hej än, man vet aldrig om det vänder med det känns bra och i morgon ska vi ut och gå en lite längre runda. Jag får inte glömma att jag kommer ligga på LA beach om tre veckor ;). Ska försöka uppdatera lite bättre här nu innan jag åker och vem vet, det kanske blir lite USA bloggande när jag är borta! Hade det varit kul?

Otur

Det har ekat rätt tomt här de senaste dagarna.. Förutom att jag har så galet mycket på jobb (och att jag snart jobbat två veckor i sträck utan en ledig dag..) så har även Baldur dragit på sig något otäck.. Började i onsdags, han var precis som vanligt när jag tog in honom och jag red ett tölt pass i paddocken. När jag tig in honom sen började han skaka något extremt och tempen sköt i höjd. 39.5 hade han helt plötsligt. Ville inte äta eller något bara stod och var helt blank och tom i blicken. Någon timme senare hade febern gått ner och han åt som vanligt igen? 

I torsdag hade han ingen feber när jag kom men jag longerade honom för jag ville se om han blev dålig igen eller om det bara var något konstigt igår. Men febern kom tillbaka. Han pendlar jättemkt från att vara normal till att stå bredbent, sänkt med huvudet och helt tom i blicken. Ser ut som om han ska falla ihop vilken sekund som helst. Sen kan han helt plötsligt vakna till och börja beta. 

Igår låg han dock ner nästan hela dagen så jag fick lite panik och tog ut en veterinär. Lite just därför han fick feber för kanske två månader sist.. Och det känns lite konstigt när han får det igen ganska nära in på. Plus att han spänner magen hela tiden vilket oroar mig. Veterinären lyssnade över allt men allt kör normalt. Vi tig blodprover och dem visade att han har en infektion någonstans i kroppen som precis brutit ut - det har alltså inte att göra med förra gången. Så nu får han vila så får vi helt enkelt se hur det ser ut nästa vecka och ev ta nya prover. 

Planering

Well, jag kan erkänna att planering inte är min starka sida. Många gånger har jag inte ens en aning om vart, hur eller vad jag ska träna när jag beger mig ut till stallet. Jag har inte brytt mig så mkt utan tyckte det var ganska skönt att göra det som faller mig in. Men nu närjag helt plötsligt inser att min häst fantastiska trav inte är den samma så börjar jag tänka efter. När red jag trav sist? När tränade jag galopp sist? 
 
Mindre bra att glömma bort två gångarter så förra veckan tog jag verkligen tag i det. Jag har även börjat separera gångarter med träningspass dvs att jag fokuserar på en gångart under ett träningspass. Det behöver inte betyda att jag inte rider galopp under mitt töltpass (drf just galopp är väldigt mjukgörande och en bra övergång till tölt) men det betyder att jag inte lägger en större vikt i hur han går i galoppen därför att det är just tölten vi tränar på. Förra veckan efter skorna åkte på har vi tränat ett töltpass i paddocken och ett kortare ute med mycket tölt och mindre skrittsträckor. Travpasset var så pass enkelt att han fick trava bredvid mig när jag cyklade - trav är fortfarande en av hans bästa gångarter och den där supersnygga traven är enkel att plocka fram men det är inte en anledning till att glömma den, underhåll krävs fortfarande. Galoppasset fick tränas i paddocken för denna gången därför jag ville träna mjukgörande och då underlättar det om jag har utrymme för att rida på volt. 
 
Så min tanke är att fortsätta i denna riktningen, att lägga fokus på en gångart i varje ridpass och variera på paddock och uteritt men jag vill att uteritterna ska dominera då det finns så mycket gratis energi när man rider ut. Härligt nog har förra veckan varit toppenbra så jag hoppas att denna blir lika bra och på söndag väntar träning för Unn. 
 
Lägger ni upp era träningspass? Blandar ni gångarter eller gör som jag fokuserar på en? 
Ungefär 1,5 år gammal bild... FluffBalle <3