Nöjd!

Efter första passet i paddocken har jag hunnit med några till! Vår paddock är så himla tung vilket inte direkt underlättar för Baldur när han töltar.. Så min lösning på problemet är helt enkelt att låta bli att tölta i paddocken! Jag kommer träna tölt ute när den där lilla gratis energin finns! 

Idag har jag varit ledig så jag har varit på stallet under förmiddagen och då tåg vi oss en tur till mitt gamla töltställe! Inte så mycket backar utan mer raksträckor. Jag måste säga att jag är jättenöjd med honom. I paddocken var det bara en massa studsande men nu fick vi faktiskt flera sträckor tölt! Fokusen ligger inte på form eller takt utan bara få honom att gå fram med en fin kontakt med honom i munnen utan att han ska ligga på, vilket han verkligen gjorde! 

Annars tränar jag väldigt mycket på att få honom att använda bakdelen och där med komma upp i framdelen. Gör detta i alla andra gångarter och det går fraktiskt helt okej men den lille tycker det är svårt att hålla rn stabil form i traven. Bäst går det i galoppen då han verkligen sätter sig på bakdelen. Det känns lite skumt att han har problem med formen i traven (mest när jag rider ut) då den alltid varit så självklar för honom. Försöker dock se det positiva att det kan ha att göra med att han bär sig mer rätt nu och måste därför använda otränade muskler :) 

Vackraste hästen på jorden ❤️