äntligen !!!

Förgyller livet

Har knappt bloggat något om min lilla vän Pringle som vi kallar Pringlan. Köpte henne av Elin i höstas efter att mamman till henne och hennes syskon dog när de var 6-7 veckor gamla. Fastnade direkt för mina lilla grå. 
 
Jag menar, titta på henne!!! Gud vad liten och söt hon var som liten bebis.
 
Hon är fortfarande min lilla bebis, och kommer nog alltid vara det ;). Hon förgyller mina dagar. Det är så många gånger jag tittar på henne och nästan spricker av lycka. Hon ger mig så extremt mkt glädje med sin underbara personlighet. Hon är så mycket att säga till om och är verkligen drottningen i hemmet. Bitch är hon helt klart men så har hon sina stunder där hon bara är så gosig att man smälter till en liten pöl. 
 
Här försöker man plugga, men Pringlan hade visst andra planer ;)
 
Varje gång man kommer hem så kommer hon sprinandes till dörren och lägger sig precis framför fötterna och förväntar sig att man ska plocka upp henne och pussa på henne. Gör man inte det följer hon efter en och mjauar tills man ger med sig. Hon är en sån katt man kan titta på och prata till och så gnyr hon lite till svar. 
 
 
Som sagt beter hon sig som en drottning här hemma. Har vi gäster och sitter runt köksbordet ligger hon mitt på köksbordet och vräker sig ;) Allt för uppmärksamhet! Hon är alltid där vi är och när jag och Simon duschar sitter hon utan för duschen med huvudet instucket i duschdrapperiet så hon ser oss. Har hänt att hon hoppat in och duschar med oss ;) 
 
 
Främst är hon en innekatt då vi bor så pass centralt i Lund. Vågar inte släppa ut henne då jag är rädd för att något ska hända med henne. Men ibland är vi ute och går på runder, det älskar hon. Min finafina glädjespridare♥


Tömkörning

Med tanke på hur bra det gick att "rida" Drífa från marken kände jag att tömkörningen faktiskt inte skulle bli något större problem. Men i och med jag inte var helt säker på hur hon skulle reagera på de långa tömmarna valde jag att trä på en grimma över tränset. Skulle jag behöva få tag på henne är det lättare att ta tag i grimman och grimmans tryck tycker hon inte är så obehagligt som bettet när hon blir stressad. 
 
Så i klädd longeringsgjord traskade jag och Drífa ner till ridhuset. Vi började med att hon fick springa lite på volten först bara för att göra av med lite energi och få henne lite mer fokuserad. Jag började faktiskt sen där jag slutade förra passet. jag kortade mina tömkörningslinor så pass mycket att jag gick bredvid henne. Sedan längade jag tömmarna succesivt så att jag efter ett tag stod ca 2 meter snett bakom henne. 
 
Det finns många åsikter vart man ska stå när man tömkör en häst. Det enda jag rekommenderar är att inte stå bakom hästen utan en bit åt sidan. På så sätt skyddar man sig själv lite bättre i fall hästen sparkar men det viktigaste tycker jag är att hästen ser dig (vilken den inte gör om du står precis bakom). Sen finns det såklart åsikter om hur nära man ska stå hästen. Jag väljer att stå som sagt ca 2 meter ifrån Drífa vilket är en ganska kort sträcka. Jag gör det därför att jag då kan ha ganska korta tömmar på henne och det av en enkel anledning = desto kortare tömmar desto mindre töm att hålla reda på. I och med jag inte riktigt vet hur hon reagerar med tömmen vill jag inte att hon, om hon blir stressad, traslar in sig. Det kan verkligen gå snabbare än vad man tror och jag har varit med om att hästar har snurrat in sig och fastnat. Det gick bra tack vare att hästen höll sig lugn. 
 
Även här skötte Drífa sig exemplariskt! Så kul när hon gör sånna framsteg och håller sig lugn. Det är faktiskt det som gör mig gladast, att hon behåller lugnet. Vem vet, hon kanske har blivit tömkörd innan men Vignir tvivlade starkt på att hon var marktränad i huvudtaget. Med tanke på hur hon var i början så tror jag lite på honom. Hur som gick det som en dans! Jag fick även träna lite flås när vi töltade flera varv i ridhuset ;D. 
 
Det är så kul att det går frammåt men GUUUD vad jag vill ha sadel nu!
Det är inte lätt att få en bild på den här 😂