Klippningstider

Så var tiden kommen för hästarna att fälla all sin vackra sommarpäls! Eller ja, den har pågått en tid nu men det är först nu de, eller i alla fall Drífa, börja sätta vinterpäls på riktigt. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den där lurviga pälsen. Egentligen tycker jag den är så jobbig och väldigt ivägen men den är ju också suverän för dem när det blir kallt på riktigt. Dock blir det ju nästan aldrig kallt här nere vilket resulterar i att hästarna i princip blir svettiga av att gå i hagen. 
 
Jag har funderat en lång stund på hur Drífa ska klippas, om jag bara ska köra hals och mage eller om jag bara ska klippa hela henne. Det som fick mig att bestämma mig var faktiskt som hon för tillfället kliar sig. Det kliar över allt på hela kroppen på henne. Så jag har bestämt mig för att nu under tidig höst klippa hela henne så får vi se hur jag gör i nov/december. 
 
Jag helklippte ju Baldur när han stod på lösdrift och han höll sig varm hela vintern så det ska nog inte vara något problem för Drífa som kommer få komma in på box över natten. En sak som är säkert är att hon ska få söta pudelben nu i alla fall ;) Har man ett sto är det faktiskt okej! Haha. 

Ska ni klippa er hästar? Hur i så fall?
Mina fina prins i sin helrakning. Åh som det sticker i hjärtat, han kommer alltid vara den vackraste hästen som levt på vår jord. Mitt fluff, men du har det bra nu ♥


Veckoplanering

Nu ska jag - igen - ta tag i att göra veckoplanering! Får se om jag kan hålla mig till planeringen den här gången.. Jag envisas med att testa igen för jag gillar verkligen idéen med att göra planering. Träningen blir verkligen mycket mer strukturerad så jag tror man vinner på det i längden.
 
♦ Måndag: Träning i ridhus. Fokusera på sidförande övningar. Målet är att få en eftergiven häst, speciellt i överlinjen så vi kan gå in och träna tölt på volt i en lång/låg form. 
♦ Tisdag: Träning ute/ridhus. Dagens pass ska gå till att träna bärighet, först i skritt sedan i tölt. 
♦ Onsdag: Vila.
♦ Torsdag: Träning hos Niels. 
♦ Fredag: Träning på ovalen. Träning i endast trav och galopp, ingen tölt alls. Försöka få henne lång och låg i formen så trav övergången blir lättare. 
♦ Lördag/söndag: Vila/Uteritt! 
 
Fin exteriör har hon.
 


Eldirs KM

 
Igår var det Eldirs KM och ingen mindre än Fager Design var på plats! Louise har verkligen gjort ett superbra jobb med sina produkter och det var det många kunder som intygade! Anna var med henne hela dagen och hjälpte till och jag var med en stund på förmiddagen. Ingrid gjorde sin debutt med Blåsan i T8 med bravur! Det var verkligen superkul! Tror det gjorde väldigt gott, att kunderna får se produkterna i verkligheten och inte bara online. Hoppas helt klart inte detta var sista gången Fager Design var på plats på en tävling ;) ! 
 
→ Fager Design ←
 
Drífisen i snygg nosdel från Fager ♥