Återbesök av IR-Ellinor

Förra onsdagen när Eva Karin kom besök var det även dags för Drífa att får ytterligare en behandling och genom gång av Ellinor med IR. Efter första behandlingen så kändes Drífa riktigt trött och tung i kroppen. Hon kunde glimta till vid enstaka tillfällen men kändes annars färligt sliten, vilket gjorde mig nervös. Jag var rädd för att behandlingen inte gett någon positiv effekt på henne. Drífa överraskade mig dagen innan Ellinor kom på återbesök med att vara så mycket bättre, helt plötsligt kunde hon använda kroppen på ett sätt jag faktsikt aldrig riktigt upplevt.
 
Men trots de härliga sista passet så var jag fortfarande nervös. Ellinor hade hittat mycket spänningar på henne första gången. Både jag och Ellinor blev därför väldigt förvånade när hon, under återbesöket, konstaterade att Drífa hade svarat så extremt bra på behandlingen! Hon hade varit som värst i ländryggen men stelheten/smärtan hade även strålat ner i höger bakben, nu var det väldigt mycket bättre. Ellinor gav henne/mig komplimanger för att hon hade fått en så fin rund rumpa och även att ryggen var mer rest. Förra gången hade Drífa haft lite "sekundär" spänningar i vänster bog men dessa var helt borta. Istället hade hon lite små spänningar i vänster bog men det var inget större och förmodligen något som kommit upp till ytan när resten av kroppen blivit så pass mycket bättre. Liiiten späning i höger käke (i onsdags var tandläkaren här och kollade på det, mer om det i annat inlägg).
 
Drífa fick en sista behandling för att fixa till det sista i kroppen, som hon njöt! Ellinor frågade mig i början av behandlingen hur det hade gått och jag berättade om att det först känts dåligt men att sista passet känts bra men att jag inte vågade hoppas på för mkt. Efter en stunds behandling sa Ellinor till mig att inte vara så självkritisk. Hon var så överraskad att Drífa blivit så bra och menade på att en stor anledning till det är att jag ridit henne korrekt. Det var ord som var behövande, självförtroendet har verkligen svajat på sistone men känns skönt att veta att är rätt på det. Ellinor kommer tillbaka i mars för att kolla så att allt fortfarande står rätt till, nu efter juldagarna här ska vi dra igång träningen på riktigt ;)
 
En vacker morgon i stallet, hoppas faktiskt på lite snö nu!
 


Besök av Eva Karin

Som ni säkert har märkt har det varit ett evigt klagande på min sadel, inte bara på senaste tid utan i stortsätt sedan jag fick den. Vad var problemet nu igen? Jo, just det, den gliiiiiiider!!! Kan säga att jag har varit mäktigt irriterad. Som nämnt innan har jag heller inte vågat padda upp för då har jag tyckt att den hamnar i bakvikt och jag vågar absolut inte rida i en sadel med bakvikt, inte bra för ryggen.. Så efter att ha vridit och vänt på allt kontaktade jag Eva Karin och berättade hur det låg till.
 
För en vecka var hon här och hälsade på. Hon kollade på sadeln och bekräftade det jag kommit fram till: blivit lite stor fram i bomvidden men inte tillräckligt stor för en front riser. Sedan berättade hon för mig att hon hade kontaktat Equipe och kollat bett dem kolla upp mitt sadelnummer för att se till så att jag faktiskt fått den sadel jag beställt, vilket jag hade. Dock visade det sig att det blivit fel på panelerna på ett viss antal sadlar som tillverkades under en viss tid i år. Det hade något att göra med att de hade bytt tilverkningssätt (eller något i den stilen.. minns inte riktigt) och därför hade panelerna blivit ca 1 cm för tjocka mitt på. Det visade sig såklart att min sadel var en utav dessa fel konstruerade. Det stämmer verkligen in därför det är exakt där man ser att det tryckt som mest på Drífa. Så Eva Karin hade redan beställt nya paneler till mig så nu väntar vi bara på att de ska komma! Sååå himla skönt att jag tog tag i det här sadelproblemet!
 
Dock så har hon tappat lite muskler i höst så det kan vara så att bommen fortfarande är lite vid men jag får se hur det ser ut och försöka komma på en så bra lösning som möjligt tillsvidare. Jag vill nämligen inte ändra bommen för då finns det nog inte tillräckligt med plats för de där musklerna som ska byggas! Men vi tar en sak i taget ;) Har införskaffat mig en helt vanlig sadelgjord ocskå. Tydligen är det lättare för sadeln att glida med en avlastningsgjord så nu under uppbyggnaden får de bli en vanlig "klassisk" gjord.
 
Såklart är det trisst att det var fel på sadeln men jag är ändå väldigt tacksam för att det bara var något som gick att byta ut. Hade varit så jobbigt om det var så att sadeln inte längre passade henne...


Hej igen!

Äntligen är sista skolprojektet inlämnat för det här året! Nu äntligen kan jag få slappna av från skolan i alla fall. Kom för en stund sedan hem från stallet, har fått pussa på min fina häst och varit med mina fina vänner (minus en fin vän som vi saknade ikväll). Drífis var superpigg idag, det är helt underbart att IR-behandlingen har gjort en sådan effekt på henne (jag lovar att ni snart ska få veta allt i ett annat inlägg). Jag märker skillnad redan när jag leder henne in från hagen. Innan var hon seg och verkligen drog benen efter sig. Nu går hon på brevdid mig i friskt tempo och blicken är så mycket klarare! Hon var till och med lite sprallig i stallet och ville inte riktigt stå still utan var nyfiken på allt. Det värmer verkligen att hon blivit mer positiv till livet.
 
Har suttit och myst med Pingis och kände hur jag helt plötsligt började andas lite djupare och så slappnade jag av.. Sååå skönt! Det har varit sån hets senaste månaderna och allt verkligen rann av mig nu. Extra skönt känns det att Drífa börjar bli ritkigt pigg och såklart min fina Pingis, tappar alltid andan när jag tittar på henne. Vackra lilla skapelse. Sen har vi såklart fina vännerna och familjen ♥ Tur det är jul afton på lördag så jag kan sprida lite extra kärlek ;) Haha. Nej men helt ärligt tror jag det är viktigt att stanna upp i livet och inse vad man har och vara tacksam för det! Ikväll är verkligen en sådan dag för mig, jag inser verkligen hur fantastiska människor/djur jag har runt omkring mig. Jag är evigt tacksam för detta. Ni är alla guld värda. Fina Pingis, Drífa & alla andra fina hästar i stallet, mitt dreamteam, även mina vänner i skolan och utanför skolan, min familj som bestå av mamma, pappa, syskon, bonusföräldrar och allt vad det är! & såklart mormor och morfar!!! & mitt jobb! Ja herregud, listan tar aldrig slut ♥
 
Kvällen ska fortsätta med att jag ska göra lite tidsinställda inlägg så nu kan få ta del av vad ni missat senaste veckan! Ska försöka att inte flumma till det som i detta inlägg! Haha.
 
Drifa och Rigel ♥ Ser ni som hon tuggar? Haha, ger man henne en godis blir det ett evigt tjat på henne ;)