Besök av Eva Karin

Som ni säkert har märkt har det varit ett evigt klagande på min sadel, inte bara på senaste tid utan i stortsätt sedan jag fick den. Vad var problemet nu igen? Jo, just det, den gliiiiiiider!!! Kan säga att jag har varit mäktigt irriterad. Som nämnt innan har jag heller inte vågat padda upp för då har jag tyckt att den hamnar i bakvikt och jag vågar absolut inte rida i en sadel med bakvikt, inte bra för ryggen.. Så efter att ha vridit och vänt på allt kontaktade jag Eva Karin och berättade hur det låg till.
 
För en vecka var hon här och hälsade på. Hon kollade på sadeln och bekräftade det jag kommit fram till: blivit lite stor fram i bomvidden men inte tillräckligt stor för en front riser. Sedan berättade hon för mig att hon hade kontaktat Equipe och kollat bett dem kolla upp mitt sadelnummer för att se till så att jag faktiskt fått den sadel jag beställt, vilket jag hade. Dock visade det sig att det blivit fel på panelerna på ett viss antal sadlar som tillverkades under en viss tid i år. Det hade något att göra med att de hade bytt tilverkningssätt (eller något i den stilen.. minns inte riktigt) och därför hade panelerna blivit ca 1 cm för tjocka mitt på. Det visade sig såklart att min sadel var en utav dessa fel konstruerade. Det stämmer verkligen in därför det är exakt där man ser att det tryckt som mest på Drífa. Så Eva Karin hade redan beställt nya paneler till mig så nu väntar vi bara på att de ska komma! Sååå himla skönt att jag tog tag i det här sadelproblemet!
 
Dock så har hon tappat lite muskler i höst så det kan vara så att bommen fortfarande är lite vid men jag får se hur det ser ut och försöka komma på en så bra lösning som möjligt tillsvidare. Jag vill nämligen inte ändra bommen för då finns det nog inte tillräckligt med plats för de där musklerna som ska byggas! Men vi tar en sak i taget ;) Har införskaffat mig en helt vanlig sadelgjord ocskå. Tydligen är det lättare för sadeln att glida med en avlastningsgjord så nu under uppbyggnaden får de bli en vanlig "klassisk" gjord.
 
Såklart är det trisst att det var fel på sadeln men jag är ändå väldigt tacksam för att det bara var något som gick att byta ut. Hade varit så jobbigt om det var så att sadeln inte längre passade henne...Anonym

Vad är det som gör att sadeln inte ligger mer still med en bred/avlastningsgjord?

Svar: Ja du :P har blivit rekommendera av Eva Karin och sedan även av andra.. Har ej testat än, men det har väl att göra att den sitter åt bättre med en tunn än en bred.
Johanna

2016-12-24 @ 07:11:32Jenny

När är din sadel ifrån? Jag har en likadan som jag fick levererad i maj någongång om jag inte minns fel. Man blir ju lite orolig...

Svar: :O i typ maj!! Vem har du köpt den av? Jg hade nog tagit kontakt med din återförsäljare och bett hen att kolla upp ditt sadelnummer!!
Johanna

2016-12-26 @ 19:32:06Anonym

Det ska jag definitivt göra i så fall :/ Eva-karin Bengtsson är den ifrån. Är det samma Eva-karin?

Svar: Ja det är det! Skulle det vara så att det är fel på dina paneler så fixar hon nya till dig :)
Johanna

2016-12-27 @ 11:48:30Tindra

Vilka snygga stövlar! Var kommer de ifrån?

Svar: Tack! Mountain Horse, modellen Viktoria :)
Johanna

2016-12-30 @ 17:20:06
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?