Guld stjärna!

Idag var det tredje gången jag red på henne sedan hon kom och som jag nämnt innan har hon varit superskrajj för sakerna på ena kortsidan i ridhuset. Idag hade vi Ingrid och hennes fina blå med oss som sällskap och om det berodde på bra sällskap eller om hon faktiskt börjar ta allt med lite mer ro nu vet jag inte men det gick mycket bättre att rida förbi hinderna! Red henne knappt på volt utan red henne på spåret nästan hela tiden. 
 
Vi började i skritter och det jag egentligen fokuserar på är att hon ska vara lugn och vara ren i takten, hon har lätt kunnat spänna sig och takta lite. Sedan töltade vi på hela fyrkantspåret och hon var jätteduktig och spände sig inte i närheten av lika mkt som hon gjorde förra passet. Testade på att öka på långsidorna och sedan få ner tempot på kortsidorna och det gick kanon bra. När jag ridit nu har jag inte direkt fokuserat på hur hon går utan bara på att hon ska slappna av och vara trevlig. Det kändes verkligen jättebra idag och hon får en stor guld stjärna! 
 
Får se vad vi hittar på i morgon om det blir ridning eller om jag faktiskt ska testa hur hon fungerar med lina! 
Så här lätt är det att få en bild på det lilla livet! Haha.. Det är ju mitt eget fel att jag skämmer bort henne 😂


Film!

 
 
Film från när vi hämtade henne på Backome! Andra gången jag rider henne så där finns mycket mer att plocka fram! Dessutom är lilla damen bara född 2010 och är endast grundligt tränad men man ser helt klart god potential till en väldig fin ridhäst! Jag är väldigt glad för henne ♥


Update!

För att ta allt från början om någon kanske missat så kom Drífa från Island med förra flyget från Island till Norrköping för kanske en 6-7 veckor sedan. Hon har sedan stått hos Vignir på Bakome för försäljning och det gick väldigt snabbt! Han la ut henne den 11 mars och redan dagen efter var vi där och kollade på henne och dagen efter bestämde jag mig för att köpa henne. 
 
Så på knappt 2 månader har det hänt mycket i lilla Drifas liv och det har märkts på henne. Hon blir lätt stressad och reagerar på saker runt omkring som hon tycker är tokiga. Dock får hon verkligen en guld stjärna för hon är ändå väldigt enkel i all hantering. Jag har ridit henne nu två dagar i rad och det jag fokuserar på är mest lära känna henne. Låta henne jobba mycket i skritt och slappna av och lyssna på mina signaler. Ena kortsidan av ridhuset är full med hopputrustning och hon är bokstavligt talat livrädd för sakerna! Darrar som ett litet asplöv. Men som sagt, väldigt enkel och hon gör inget. Har även joggat henne lite i tölt för att hon ska få springa av sig lite. Planen är att känna av och öka kraven på henne för varje ridpass. 
 
För övrigt är hon verkligen supermysig! Hon är lite små busig och tycker verkligen om att bli klappad, kramad och pussad på. Idag när jag ryktade henne i ansiktet blev hon helt plötsligt tung och la sitt huvud i mina armar och bara stod och myste ett tag. Det känns väldigt bra, jag älskar mysiga hästar!

Bästa hästen att ha på box! Hon förstår helt klart vart hon ska sköta sina behov ;) Stort plus! 
Fast hon inte har så mkt vinterpäls fäller hon som bara den! Världens mjukaste päls har hon också ;) 
Lite små stressad bland allt hindermaterial ;)