Bakslag

Idag gick inget som det skulle. Jag och Ingrid beslöt oss att rida ute på ridbanan för att njuta av det fina vädret. Drífa tycker sådär om ridbanan. Där är mycket hindermaterial som enligt henne är väldigt läskigt. Idag var det även en man som körde med truck som lät en hel del och där var även hindermaterial mitt i paddocken. 
 
Drífa slappnade aldrig av och skrittade ordentligt utan taktade eller var väldigt kort i bakdelen. Hon hade noll fokus på mig utan hade fullt upp med att hålla koll på allt runt omkring. 3m volten var inte alls så bra som den brukar vara och halterna var katastrof. Hon ville inte alls lyssna och gav inte efter för trycket utan blev ovanligt stark och började skaka/rycka med huvudet lika mycket som hon gjorde vid lektionen. Det gör lite ont i magen att inte ge efter på trycket när hon går emot så. Det är så lätt att tänka "nu går hon emot för det gör ont". Men jag försöker behålla Niels röst i huvudet när han säger "Hon säger att du gör fel, men jag säger att du gör rätt". 
 
Det blev inte heller bättre när jag fick henne i tölt. Tvärt om kände jag direkt att något var fel. Hon kändes jätteojämn. Ridbanan är egentligen för tung för henne och av den anledningen rider jag inte där ofta så jag valde att rida på grusvägarna och känna efter. Där kände jag ingen ojämnhet. Valde att gå in i ridhuset och börja om passet. Dock var det försent, hon var redan arg och trött. Beslöt mig för att ta nya tag i morgon istället. 
 
Försäkerhetsskull kollade jag och Ingrid igenom henne i munnen. Ingenting så kontigt ut och inga sår/märken. Det var väldigt skönt att kolla igenom hennes mun, tror jag kommer ha lättare för att inte ge efter i morgon! Har dessutom tänkt byta bett till mitt bomber waterford bett, ett kulbett, som är lite skarpare än det två delade jag använder för tillfället. Dessutom kan hästen inte bita tag i det här bettet så jag hoppas hon blir lite mer lyhörd på det. Återkommer med utvärdering i morgon :) 
 
Vad rider ni med för bett?
 


Veckoplanering

Happ, då ska man testa sig på det här med veckoplanering! Vi får väl se om det är något som fungerar vet inte riktigt om jag kommer hålla det ;) 

måndag: vila
tisdag: träna uppsuttet, störst fokus på halterna. 
onsdag: repetera från tisdag och se efter om de är någon skillnad på halterna jämfört med hur hon var under tisdagen. 
torsdag: vila
fredag: markarbeta, trav på volt och sedan halt från marken. 
lördag: uppsuttet, känna efter vart vi är med halterna. 
sönda: vila 

Som ni ser ligger fokuset på halterna! Förra veckan jobbade vi på allt Niels bad oss att träna på och jag tycker verkligen vi har gjort framsteg på de flersta övningarna. 3 meters volten gör hon riktigt bra och jag känner att jag blivit mycket mer medveten om mina skänklar vilket verkligen stärkt min ridning. Dock behövs halterna verkligen tragglas. Hon gillar det inte alls. Hon är bättre än hon var under passet med Niels men fortfarande långt i från okej. Vi avslutat varje pass med bra halter men vi börjar definitivt inte där vi slutade när jag sitter upp igen nästkommande pass. Då är den lilla bitchen tilllbaka som jag lyckats tämja förra passet ;) 
Ytterligare en bild på nosdelen "Johanna" från Fager Design. Vänta inte, in och köp ;) 
fagerdesign.com
 
 
 


Limited Edition - Fager design

 
Ni känner igen bilderna och nosgrimman från Fager Design. Min fina vän Louise som är en i mitt dreamteam på stallet är den som står bakom Fager Design. Denna här fina nosgrimman fick jag testa och förälskade mig direkt! Den är ju så fin & det var lite extre kul att ha något som ingen annan hade. Men nu fina läsare kan ni gå in här och klicka hem "min" nosdel från Fager Design då den äntligen är tillgänglig för alla! Och vet ni vad? Priserna är till och med sänkta! 
 
Fina Louise har till och med döpt den efter mig. Det värmde! Funderar själv på att bestämma hem "Kim". De är verkligen så galet läckra! 
Vilken är er favorit ?!