IR

Idag har Ellinor varit ute och behandlat Drífa och Rigel. Ellinor använder IR, infrarödstrålning, med långa vågor(? Jag minns inte exakt vad hon sa..). Denna strålning behandlar hon på akupunkturpunkter och just denna formen av behandling är väldigt unik då det är endast hon och en man vid namn Håkan som lär ut den. Jag har hört mkt olika om IR och har förstått att de går på olika djup. Den IR strålningen Ellinor använder kräver utbildning till skillnad från de mindre Frama/Biolight man själv kan köpa. Skillnaden är då att IR strålningen Ellinor använder reparerar medan de enklare typerna ger värme och kan därför liknas med massage. Det jag gillade med Ellinor var att hon verkade väldigt ärlig. Jag frågade om hennes behandling tog både muskelbesvär och låsningar och då svarade hon att behandlingen i flesta fall tog bort även låsningar men att det har hänt att hon behöver ”skicka” hästen vidare till kirro därför att låsningen suttit för hårt. Det var väldigt kul att höra att hon i de fall rekommenderar Åsa som vi använder.

Det är verkligen så himla intressant att ha kunniga människor ute. Jag själv tänker automatiskt ett steg längre av någon konstig anledning, kanske för att man redogör alla problem med en gång och därför kommer fram till en bättre slutsats? I alla fall började jag berätta om mina problem(som ni säkert redan hört så jag tar ej upp dem ingående nu) medan hon gick igenom Drífa med händerna. Jag förklarade problemen kring traven och att hon känns begränsad i bogen. Hon frågade mig hur hon kändes att rida och jag svarade direkt tung, väldigt framtung. Då kopplade min hjärna och jag sa att det säkert troligen kom bakifrån då vilket hon direkt bekräftade. Åsa har ju behandlat Drífa bak två gånger men det har kommit tillbaka, förmodligen då för att musklerna drar tillbaka. Hon var spänd kring bogen men inte så att hon hade ont. Därför trodde hon att det var en biverkning av de spända och onda bak till. Vi diskuterade sadeln, att den gled, och hon sa att spänningarna kring bogen helt klart kan ha åstadkommit av att sadeln tryckt fram bogarna. Att sadeln i sin tur glider kan också ha en betydelse av att hon inte kan röra bakdelen som hon ska.

Fokus låg alltså på att ställa tillrätta bakdelen: ländrygg och sedan si-led och även resterande muskler i bakbenenen med extra fokus på höger där hon var värst (samma som innan). Hon kunde känna av att spänningarna var gamla, så pass gamla att de inte åstadkommit i min närvaro. – Skönt på ett sätt men på ett sätt inte såklart. Det var intressant att se hur hon först behandlade med strålningen och sedan när alla muskler var mjuka stretchade hon rätt både leder och muskler. Kan säga att jag aldrig sätt en häst kröka rygg som Drífa gjorde idag! Summan av kardemumman är helt enkelt att vi hoppas på att Drífa svarar positivt på behandlingen. Vi får reda på det när återbesöket äger rum om två veckor, till dess ska vi ta det lugnt och lägga mycket fokus på tömkörning och försöka undvika sadeln så mkt som möjligt. Hoppas, hoppas, hoppas att hon känns bättre till nästa besök ♥