IR

Idag har Ellinor varit ute och behandlat Drífa och Rigel. Ellinor använder IR, infrarödstrålning, med långa vågor(? Jag minns inte exakt vad hon sa..). Denna strålning behandlar hon på akupunkturpunkter och just denna formen av behandling är väldigt unik då det är endast hon och en man vid namn Håkan som lär ut den. Jag har hört mkt olika om IR och har förstått att de går på olika djup. Den IR strålningen Ellinor använder kräver utbildning till skillnad från de mindre Frama/Biolight man själv kan köpa. Skillnaden är då att IR strålningen Ellinor använder reparerar medan de enklare typerna ger värme och kan därför liknas med massage. Det jag gillade med Ellinor var att hon verkade väldigt ärlig. Jag frågade om hennes behandling tog både muskelbesvär och låsningar och då svarade hon att behandlingen i flesta fall tog bort även låsningar men att det har hänt att hon behöver ”skicka” hästen vidare till kirro därför att låsningen suttit för hårt. Det var väldigt kul att höra att hon i de fall rekommenderar Åsa som vi använder.

Det är verkligen så himla intressant att ha kunniga människor ute. Jag själv tänker automatiskt ett steg längre av någon konstig anledning, kanske för att man redogör alla problem med en gång och därför kommer fram till en bättre slutsats? I alla fall började jag berätta om mina problem(som ni säkert redan hört så jag tar ej upp dem ingående nu) medan hon gick igenom Drífa med händerna. Jag förklarade problemen kring traven och att hon känns begränsad i bogen. Hon frågade mig hur hon kändes att rida och jag svarade direkt tung, väldigt framtung. Då kopplade min hjärna och jag sa att det säkert troligen kom bakifrån då vilket hon direkt bekräftade. Åsa har ju behandlat Drífa bak två gånger men det har kommit tillbaka, förmodligen då för att musklerna drar tillbaka. Hon var spänd kring bogen men inte så att hon hade ont. Därför trodde hon att det var en biverkning av de spända och onda bak till. Vi diskuterade sadeln, att den gled, och hon sa att spänningarna kring bogen helt klart kan ha åstadkommit av att sadeln tryckt fram bogarna. Att sadeln i sin tur glider kan också ha en betydelse av att hon inte kan röra bakdelen som hon ska.

Fokus låg alltså på att ställa tillrätta bakdelen: ländrygg och sedan si-led och även resterande muskler i bakbenenen med extra fokus på höger där hon var värst (samma som innan). Hon kunde känna av att spänningarna var gamla, så pass gamla att de inte åstadkommit i min närvaro. – Skönt på ett sätt men på ett sätt inte såklart. Det var intressant att se hur hon först behandlade med strålningen och sedan när alla muskler var mjuka stretchade hon rätt både leder och muskler. Kan säga att jag aldrig sätt en häst kröka rygg som Drífa gjorde idag! Summan av kardemumman är helt enkelt att vi hoppas på att Drífa svarar positivt på behandlingen. Vi får reda på det när återbesöket äger rum om två veckor, till dess ska vi ta det lugnt och lägga mycket fokus på tömkörning och försöka undvika sadeln så mkt som möjligt. Hoppas, hoppas, hoppas att hon känns bättre till nästa besök ♥

 

 

 

 Ny vecka, nya tag

Det har varit tufft sedan jag började rida Drífa efter vilan. Det som tröstar mig är att det åtminstone går åt rätt håll. Jag har ridit en del och hon har känt lite lite bättre för varje pass men långt ifrån som jag vill ha henne. Jag började jobba henne från marken innan passen för att jag upplevde att hon blev bättre då men efter varje ridpass hade jag klump i magen. Även fast jag nu har henne med mig och vi jobbar som ett "team" så ska de inte kännas som det känns. Därför har jag inte ridit de senaste passen utan bara jobbat från marken. Vi har jobbat på det som är svårt, skänkelvikning, öppna och igår höjde vi ribban ett snäpp och jag bad henne resa sig fram. Hon har verkligen gjort stora framsteg med både skänkelvikning och öppna, hon klarade inte av att göra något av dem innan villan och nu gör hon det väldigt bra.
 
Jag har även märkt när jag stretchar att vänster bog inte är i närheten av så elastisk som höger bog är. Hon har inga problem när jag stretchar de olika musklerna kring höger högerbogen men på andra sidan så är det jobbigt och hon vill gärna ha sitt ben "för sig själv".
 
Även fast vi har haft problem med traven uppsuttet har det, från början, gått bra vid longering och annan markträning. Med tiden har detta blivit sämre och sämre. Nu har hon riktigt svårt att trava över huvudtaget på volt, speciellt i vänster varv. Jag tror att hon har någon(eller troligen flera) muskel/r kring bogen som det inte står rätt till med. Detta ska givetvis kollas upp. En IR teraput kommer ut redan nu på onsdag morgon och ska ta en titt på Drífa. Hon har behandlat både mammas och min systers häst och Tindras häst, alla har varit jättenöjda med henne och fått väldigt bra hjälp. Sen vet jag inte om detta räcker, men jag vet att hon känner av (vid återbesök) om hästen svarat på behandlingen eller inte. Gör den inte det så blir det nog ett vet besök men det känns för tidigt att spekulera där. Jag håller alla tummar och tår om att Elinor hittar något hon kan behandla på onsdag så vi kan gå vidare. Jag har blivit så van över att ridningen ger en så mkt glädje men nu istället har jag kännt ångest varje gång jag suttit av.
 
 
 


Missa inte! 10% hos Fager Design

 
Ni har väl inte missat fantastiska Fager? För er som har gjort det måste ni gå in och kolla direkt →här← !
 
Det är min vän Louise som är grundare och ägare till Fager. Vi har kommit överens om att alla goa läsare här förtjänar något fint nu i mörkret! Därför har nu alla mina läsare 10 % hos Fager Design fram till den 30/11. Det enda ni behöver göra är att fylla i rabattkoden DRIFA
 
Såååå, vad väntar ni på!? IN OCH SHOPPA :D
 
Drifa själv har Aachennosgrimman "Johanna" som är det perfekta valet för alla som älskar bling!
 Det finns helt klart något för alla! Bling, pärlor, lack eller enkelt läder! Dessutom har hon en superfin lädergrimma som även den går att byta ut nosdelen så att man får den blingigaste lädergrimman i stallet ;)