Dagens ridpass.

Idag gjorde jag något som man kanske egentligen inte ska göra, jag bytte ut hela min ridutrustning. Tror ni som läste mitt senaste inlägg förstod att jag har blivit duktigt trött på situationen så där av det hastiga bytet. Det är verkligen guld värt att ha fina stallkompisar som är snälla att låna ut sina utrustning när man känner att man är i behov av att testa något annat! Idag lånade jag Louises träns med bygelnosgrimma och ett enkelt rakt bett med fasta ringar. Tog faktiskt även på hennes dressyr sadel i storlek 16", haha. Behövde bara få hoppa upp i något annat och känna efter om hon kändes annorlunda i kroppen.
 
Jag började från marken och hon kändes bättre. Hon tog halterna extremt bra, ingenting att kritisera. Vi fortsatte med att göra sidförande (vilket fortfarande är lättast från marken) och det gjorde hon även mkt bättre. Hon gör sidförande åt höger väldigt bra men åt vänster är det lite svårare. Värt att nämna här är att hon faktisk inte gjorde sidförande så här bra innan vilan!
 
Efter att ha suttit upp kunde jag ganska snabbt konstatera att hon accepterade bettet bättre, inte inte i närheten av så jag vill ha det men åtminstone så pass att man kan försöka sig på lite skolor och öka farten ;) Bytte dock ganska snabbt över till min egen sadel då jag absolut inte får plats i Louise lilla. Kände ingen direkt skillnad mellan hennes och min egen. Väl uppe igen så fick hon gå på i ett bra tempo tölt. Hon var som sagt ok i kontakten och jag kändes vid få tillfällen att hon kom upp ordentligt vilket var skönt även fast de bara var någon enstaka gång. Blev faktiskt fårvånad att hon kom upp så fint vissa gånger för hon känns inte så fräsch i munnen. Så jag får faktiskt vara väldigt nöjd efter detta ridpasset!
 
Jag har tänkt lite och kommit fram till att det förmodligen är något som inte är helt rätt i munnen på henne. Det bettet jag red med igår är det bettet jag alltid använder och som Drífa tycker allra bäst om. Förmodligen är det något i munnen som gör att det nu trycker på ett ställe där det gör ont. Så ett raktbett är förmodligen bara en lösning just för stunden för att trycket hamnar någon annan stans. Men väldigt skönt att hon åtminstonde var "kontaktbar" idag och att jag seriöst kunde få ut lite träning av passet! Så en tandläkare ska få komma ut och även någon som ska ta en koll på kroppen på henne :)
 
Tusen tack fina läsare för att ni har så god ton när ni kommenterar och kommer med så bra feedback! Verkligen kul när det är så god stämning ♥
 
Det kändes faktiskt som om hon var på väldigt bra humör efter ridpasset. Kanske inte så konstigt, det är klart hon tycker om att göra rätt. Öronen stod spikt rakt fram när jag, väldigt många gånger idag, berömde henne. Hon fick lite massage inne i boxen när jag väntade på bussen och då la hon upp huvudet på min axel och tittade drömmande på mig. Fina, fina Drivisen, det ska nog allt bli bra.
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?