För att förtydliga

Inser att många nog tolkade mitt inlägg om mina nya boots som att jag köpt dem för att lösa taktproblem men så är det inte. Jag förstår såklart att min inverkan är desto mer avgörande än vad ett par boots är. Bootsen finns där för att underlätta, precis som all annan utrustning. Vi köper avlasningsgjordar för att de inte ska trycka specifikt mkt på ett och samma ställe, vi använder spön för att förlänga våra armar, vi använder olika bett för att få hästen "dit vi vill" eller för att undvika samma tryck på samma ställe alltid. All vår utrustning är ju olika hjälpmedel som har förmågan att hjälpa dig om du använder dem rätt. Klart jag inte kan hoppa upp och hoppas på att bootsen löser mina problem.
 
Min önskan med bootsen är helt enkelt att hon ska ta i lite extra med frambenen för att rörelsen inte ska bli lika lateral. Sen vet jag att huvudproblemet ligger i mina händer, det är nämligen att få henne mer bärig. Som jag nämnt innan har vi jobbat på detta och det har gått lite upp och ner. Men som jag skrev då så kände jag stor skillnad på Drífa när jag red för Unn sist så jag hoppas att denna sortens träning ska fungera bättre för oss.
 
Sen fick jag en kommentar som löd någon i stil med att boots ska man ha när man tävlar för att få till en flaschigare gång. I stort sätt alla som tävlar, i alla fall i högre klasser, rider med boots men jag tror helt klart de gör det även hemma vid träning, kanske inte alltid men oftast. Hästen måste ju ha muskler för att kunna gå med de boots du vill tävla med och det får den genom att ridas med de bootsen. Risken finns att lägger du på en häst boots endast på tävling kommer den bli för trött. Unn säger också att man ska träna med samma utrustning som man ska tävla med vilket är väldigt logiskt. Du vill ju träna med de förutsättningar du har för att veta hur du ska rida när du väl tävlar.
 
 
 Anonym

Dom tränare jag känner vet jag tränar med boots innan tävling, såklart! Det jag menade med flashigare var att de endast tränar med boots inför tävling, dvs. när de tränar ovalbana och deras program. Inte när de grundtränar hästen på volten för att bygga överlinje etc. :)

Svar: Alla gör såklart olika, även topp ryttarna! Mina rekommendationer har jag fått av tre toppryttare som alla rider på VM.
Johanna

2016-11-14 @ 08:17:56
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?