Måndag

Då var det dags att kicka igång denna veckan. För mig spelar det typ ingen roll om det är vardag eller helg, då jag alltid har mycket att göra hela tiden. Jag jobbar ofta både lördag och söndag, har jag tur så är jag ledig någon vardag men då går den ofta till att plugga ändå. 12 december blir det jullov vilket jag verkligen ser fram emot!
 
Idag har det varit stallfix. Som ni kanske minns så fodrar vi lunch med en automatisk grind, en timer som släpper så hästarna kan gå in i lunchhagen för att äta. Idag har vi satt upp separata timers till varjebox så från och med nu får hästarna nattamat kl 2.
 
Yepp, så här ser det ut! Det helt och hållet Louise som får ta sig åt den stora äran! Hon har själv beställt hem delar och sedan byggt om för att det ska fungera efter våra behov. Den fina upphängningen står hon såklart också för. Hon är så fiffig! Jag är så imponerad över henne, och oehört glad över att jag får charma in mig på hennes idéer. Tack vare Louise får hästarna nu mat ca var 6e timme vilket är perfekt för dem. Jag vet att jag varit lite skrytsam på senaste tiden om att vi har det "perfekta" stallet men helt ärligt, hur toppen är inte detta ?! Fyra mål om dagen fast vi själva bara utfodrar två av dem. Tack vare denna nattamat kan hästarna även få komma in lite tidigare om vädret är så där trisst och blött som de nästan alltid är i Skåne.
 
 
När timern släpper går snöret av och höpåsen hissas ner i öppningen i boxen så kan de stå där och mumsa. Drífa var ytterst tveksam till metoden när vi testade den innan idag. Hon tyckte det var lite skumt att det kom en flygande höpåse genom hennes fönster. Efter lite tvekande makade hon sig sakta närmre och tog aggresivt en tugga som om hon försökte bevisa något. På grund av stallaktiviteterna var det mörkt när jag skulle hoppa upp och skritta så vi hamnade tråkigt nog i ridhuset. Jag kände precis att det hade gått två veckor sedan sist då hon verkligen var stel som en pinne ;)Lina

Gud vilken häftig idé! Blir inte hästarna rädda när höpåsarna kommer? Tänker att dem kan komma i en väldig fart?

Svar: Nejdå, Louise har tänkt på allt vet du ;D vi har produkter som bromsar upp farten en aning. Men ja, lite reagerade Drífa men det var bara den första gången :)
Johanna

2016-11-08 @ 11:37:25Rebecka

Shit vad imponerad jag blir! :o Attans att jag inte bor närmre, ni verkar ju ha det perfekta stället!

Svar: Haha, finns bara en lösning: flytta närmre ;D
Johanna

2016-11-08 @ 13:16:16
URL: http://hastigvardag.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?