Nytt!

Hämtade dessa på posten idag. Köpte dem begagnat förra veckan! Jag har ju ett par 170g men Unn rekommenderade 220g när jag tränar i ridhuset. De andra ska jag ha när jag rider längre uteritter. När jag var och prov red Drífa så red jag med 220g.

Det är förvirrande när alla tränare tycker olika. Niels menade på att det är en genväg och "fusk" att lägga på boots medan Unn tycker man ska rida hästen där den går som bäst, och är det med boots så är det rätt. Detta alternativet känns bäst för mig och jag kommer köra på det. Dessutom sa Unn att man vill träna så mycket muskler som möjligt samtidigt, vilket jag håller med om. Väntar man att lägga på boots så kommer de musklerna som krävs behöva tränas upp i efterhand. Sen är såklart frågan vad som är rätt och fel. Många gånger finns nog inget rätt och fel utan man måste helt enkelt bara hitta något som man själv tycker känns vettigt.

Rider ni med boots och vilken vikt i såfall?
Helena

Jag brukar varva, rider jag i skogen har jag inte boots men på träning brukar jag ha 120-220g och ibland inga alls. men på tävling har jag nästan alltid 220g :)

2016-11-08 @ 21:04:52
URL: http://helenasoderberg.blogg.seJenny

Blandat nu under hösten/vintern när jag endast tränar grundstyrka och överlinjen rider jag inte alls med boots på Brimi. Han har en korrekt takt så behöver inte använda boots som "hjälpmedel", om han inte skulle ha det och boots är enda eller en bra lösning så skulle jag använda det för att stärka honom för kommande tävlingssäsong.
Men på tävling använder jag 220g i fyrgång (V1) och 165 i tölt (T1) och sedan kan jag blanda mellan 185 - 220 g i Gaedinga, beroende på formen. Men sen har jag lite skillnad på bootsen vad jag vill "hjälpa", om det är längden på steget eller lyftet t.ex. Gboots och Top reiter har vikterna lite olika och där får man å se efter, vad hjälper vad. :)

Svar: Ja, det är en hel djungel :) Ja.. Gbootsen fattar jag mig faktiskt ärligtalat inte på, men det är väl därför de kommit med den nya modellen Viking. Jag kör bara på Top Reiters :)
Johanna

2016-11-08 @ 22:07:44
URL: http://www.nouw.com/karlssonskanElla

Intressant inlägg! Jag rider inte med boots alls, förutom skyddsboots, vid träning. Sedan händer det att jag viktar lite för att få ett bättre lyft vid tävling eller enstaka gånger under träning. Jag tänker väl lite att ett taktproblem har en orsak. Nu vet jag inte om du har något taktproblem med just din häst, men jag brukar alltid försöka se till att takten är ren innan jag viktar upp. Musklerna som lyfter hästen framben sitter i bog och hals, och dem tränar man ju varje gång hästen lyfter benen oavsett om den har boots eller inte, så jag tänker väl lite att så snart hästen är lös i bogarna och är bärig så att den kan släppa fram sitt frambenssteg så tränas de där musklerna i alla fall. Jag brukar rida skolor, rida på varierat underlag och jobba från marken med exv. bommar för att gymnastisera hästen och hittills har jag aldrig behövt använda boots för att korrigera takten. Men om det funkar med boots för din häst och för det syfte du använder dem så är det säkert bra. Som du säger så finns det kanske inget rätt eller fel här utan man får nog se till vad hästen trivs med. Intressant inlägg som sagt! Du kanske kan skriva en återkoppling på bloggen efter ett tag och berätta om du upplever någon skillnad?

Svar: Ja vi har alla olika sätt och se på saker. Jag har ju ridit det senaste halvåret utan boots för att en tränare som sagt rekommenderade det. Vi har lovat på att få loss bogar och att hon ska bli bärig men har istället blivit arg och sämre i takten. Nu har jag knappt ridit med boots för hon har vilat men jag ska absolut återkoppla i ett inlägg längre fram :)
Johanna

2016-11-09 @ 12:05:22
URL: http://hovet.webblogg.se/Anonym

Jag har fått lära mig att man helst bara ska använda boots på tävling för att där och då få den lite "flashigare" effekt man vill ha. Rider man ofta med boots så vänjer sig hästen med vikten och det blir då inte samma effekt när man ska tävla. Problemet sitter ju vid taktproblem i de flesta fall i hästens rygg där den måste lära sig att slappna av och inte spänna ryggen, inte i frambenen, men att man någon gång ibland kan använda boots för att bryta problemet. Men det är bara vad jag har lärt mig och tycker det funkar super, har bara haft s.k. grisepasshästar som blivit bra utifrån den teorin. Att försöka lösa problemen hästen har genom ridning och övningar och inte genom andra verktyg. Men som sagt, det finns många olika vägar att ta. :-)

2016-11-09 @ 13:26:15WWW.natalieeriksson.com

Håller med Niels lite där, att gömma problemet med boots. Däremot ett bra hjälpmedel att varva med ibland! På vildan har jag 200g ibland för att hjälpa till med takten & på Ugla (som är 4) har vi 145g som Mette tipsat om:) Men alla får göra som de vill såklart 😃

2016-11-10 @ 20:09:02
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?