Riktigt snorig.

Igår morse vaknade jag upp med värdens jävla förkylning. Det var så längesedan jag var sjuk på riktigt så jag hade verkligen glömt bort hur förjävligt det är. Kan erkänna att jag ibland önskar att jag blev sjuk så jag har en anledning till att skita i alla måsten och bara ligga och mysa i sängen. Kan erkänna att jag ångrar att jag tänkte den tanken nu. Jag är så rastlös men samtidigt så utmattad! Jag orkar inte göra någonting. Jag har tänkt skriva något vettigt här på bloggen men hela hjärnan är bara helt supersåggig, som om hjärnan blivit utbytt av kletigt snor (förmodligen så det är). Det har förresten varit jättekul att läsa allas kommentar och få höra hur ni tänker! Vissa är mer öppna för annorlunda tankar än andra och jag står nog fast vid det jag säger, det finns nog inget rätt eller fel då jag tror att alla olika hästindivider inte kan hanteras på samma sätt.
 
Jag red Drifa i tisdags också och efter åt sammanfattade jag båda ridpassen för att kunna veta hur vi skulle ta det här nest. Hon har egentligen känns väldigt fräsch i kroppen och reagerade väldigt positiv på mina vikter och skänklar. Blev väldigt förvånad när hon själv bjöd in för en skänkelvikning när jag över drev mina vikter för att känna av henne. Hon tycker skolor är svårt, jobbigt att korsa benen och gå på volt. Så det var väldigt kul. Det som faktiskt varit lite jobbig för henne var att köpa trycket i munnen, jag har inte direkt krävt en viss form av henne bara att hon ska bli eftergiven men det har varit lite sisådär på den biten.
 
Därför valde jag igår (när jag tvingat mig ut till stallet trots feber och snor), att lägga in ett markarbetspass. Då behöver hon inte tänka på att jag sitter uppe på hennes rygg utan vi kan helhjärtat fokusera på eftergift. Vi gjorde mängder med halter och det blev bättre och bättre för varje halt vi gjorde. Jag använder halten när hon blir tung eller går emot. I börjarn fick jag använda den mer frekvent men mot slutet kunde vi börja fokusera på lite andra övningar utan att behöva bryta allt för ofta med halt. Glöm ej att hästen måste bli eftergiven i halten, annars gör den ingen nytta! Hästen ska alltså stanna(utan att ta tygeln) och ge eftergift utan att vara spänd eller vara tung i bettet, när du mer den att gå fram ska den göra det med eftergiften i behåll (får även inte här ta tygeln eller dylikt).
 
 

Drifa frá Hrisdal 🎀💎🦄 #islandshäst #välkommenhem

Ett filmklipp publicerat av Johanna Krausche (@johannakrausche) Mar 24, 2016 kl. 7:39 PDT

 

Längtar till vi ska dansa igen!Sandra SG

Så fint det ser ut på videon! Jag är dock ingen van person med islandshäst men ser mysigt ut.

Svar: Tack :D det är fantastiskt!!!
Johanna

2016-11-19 @ 19:46:34
URL: http://sandrasg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?