Tänk ett steg längre

"Hippolyt brukar vara på tapeten i Diskutera! De tillsätter massa "onödiga" produkter i sitt foder! Har använt förr men skulle inte betala det priser för vindruvor och dylikt som de fyller ut säcken med.."

Detta ingick i en kommentar som jag fick av en vän och läsare. Jag behöver tydligen skriva lite mer om fodret (; 
 
För det första: Ja, St Hippolyts produkter är dyrare än andras och som jag förklarade för er så är det av enkla anledningar. De använder sig av ekologiska produkter, hettar inte upp innehållet över 40 grader (vilket gör att alla näringsämne består) & att de använder sig av organiskt bunda mineraler som är keleterade vilket gör att upptagningsförmågan i tarmarna ökar från 8-10% till 50%. De två sistnämnda punkterna är det unika med i Sverige. Detta är dessa aspekterna ni betalar för inte att fodret innehåller vindruvor... 
 
Dessutom är vindruvor ingen "utfyllnad" utan en naturlig ingrediens som har ett högt innehåll av OPC, Oligomera Proanthocyaner, dessa ämnen fungerar som antioxidanter men har en effekt som långt överstigen efekten av vitaminer E och C. Det märks att de flesta människor (även jag) inte har en aning om vad växtrikget faktiskt ger oss. Visste ni tillexempel att många canermediciner består till stor del av ingredienser från växtriket? Vi vill att fodret ska bestå av många ingrdienser från växtriket!!!
 
Så vad har vi egentligen sagt? Nä, du betalar inte för de där vindruvorna som du tror utan det är för framtagnignen av mineralerna du betalar för. Dessutom förstår jag inte folks resonemang kring att det är för dyrt? Det blir ju billigare i längden? För som sagt ligger upptagningsförmågan i dessa mineralerna på 50% och de andra mellan 8-10? Det betyder ju att du behöver ge väldigt mycket mindre av St hippolyt i jämförelse med andras produkter. med en upptagningsförmåga på 8-10 % så kissar ju hästen ut ca 90 % av de mineralerna du ger den? Så istället för att stirra sig blind på ett pris så tänk ett steglängre! Det finns ofta en väldigt bra anledning till varför det kostar mer. Ta reda på varför innan ni bestämmer er för förutfattade meningar.
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?