Förvirrad..

.. Är bara förnamnet! Veterinären var som sagt ute idag för att vaccinera och kolla Drifas tänder. Hon hittade ingenting som såg fel ut i munnen på henne ?! Jag blev så chockad. Just för att gå från att gå väldigt dåligt med bett och sedan dagen efter gå bättre än på väldigt länge med hackamore. Dessutom såg jag ett sår i munnen på henne så jag vet ju att något har gått galet. 
 
Det enda hon kunde känna var att hon hade lite ärrbildning på tungan. Så det kan ha varit så att hon tyvärr haft styngflugelarver/ägg där och att det i så fall är det som irriterat henne. Sen kan det ju bli en ond cirkel om hon väl får ett sår i munnen och man inte låter munnen och såret vila så blir det ju aldrig bra. Det kan ju såklart vara en förklaring. Oavsett så är det bara att börja att rida på bett igen och så får jag helt enkelt se vad som händer. 
 
Vi testade ut lite olika bett också och hon har ju en ganska liten mun så det är max 10,5 som gäller för damen. Vilket betyder att alla andra bett kommer att säljas (alla min bomber, buuuhu). Som det ser ut nu ska jag ta två av dem till syrran så får hon testa dem och jag ska eventuellt få testa hennes nya Stübben Gold Wings som Oliver tydligen inte är helt nöjd med. Louise är även supergullig och lånar ut hennes hadngjorda bett i titan som är storlek 9,5 så får jag helt enkelt testa mig fram och se vad hon trivs bäst på. Vilket bett trivs era hästar bäst på? Vill ha mägnder med tips! 
 
 



Anonym

Båda mina gästar går som bäst på vanliga tredelade bett. Det är rätt så skönt för plånboken ☺️ Jag har provat bomber lock-up men den funkade inte så bra för oss. Skulle vilja prova fler för att se om det finns bättre men just nu funkar det bara bra ändå ☺️

Svar: Ja det förstår jag verkligen! Haha! Jag borde kanske också testa ett vanligt tredelat.. Vet inte varför man gör det så svårt för sig?
Johanna

2016-10-04 @ 07:36:39



Emma

Jag har en uppsjö av olika bett, olika bett till olika träns... Har allt från halvstång, helstång till nova. G trivs bäst på helstång och sitt tredelade bomber med fasta ringar, K trivs bäst med tredelade med fasta ringar, oavsett märke. B går bara på novabettet.
Jag upplever mer skillnad på tränsen, både K och G trivs bäst med Micklem, troligtvis för att bettet får ett annat utgångsläge i munnen från början än med vanliga huvudlag. Kanske kan vara värt att prova ett annat träns också än att bara stirra sig blind på betten?

Svar: Intressant! Men vem är denna B?! Har du skaffat en till?
Baldur gick ju bäst på tvådelat och därför har jag flera av de betten! Ja, kanske ska investera i ett annat nackstycke! :)
Johanna

2016-10-04 @ 13:06:29



Jenny

Testa Neue Schule Turtle top flex, alla (ca 15st) hästar som jag vet har provat det går mycket bättre! Finns hos www.bettochsadlar.se

Svar: Intressant! Ska kolla upp det!
Johanna

2016-10-05 @ 10:44:44



Jenny

Det är hopplöst i bettdjungeln tycker jag. Jag har testat hur många som helst och tycker de flesta bara funkar ett tag innan de ratas. Nu har jag beställt precis ett sånt där Golden Wing som jag hoppas Katla ska gilla.

Svar: Haha ja, det är verkligen inte lätt. Jag har hämtat ett gold wings idag och ska testa det på söndag! Hoppas på att det ligger bra på henne fast det är 10,5. Men det såg faktiskt ganska litet ut :)
Johanna

2016-10-07 @ 17:44:23
URL: http://videungens.wordpress.com




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?