I Drífas krubba

× St Hippolyt Hestamix müsli: 6 dl
× Trikem Protein pellets: 1 dl
× Kraft Miner grön: 1/2 dl
× Olja: 1 dl
× Salt: 1 tsk

Tack vare att hösten nu har kommit har vi nu gått över till hösilage. Det känns så himla skönt med ett analyserat grovfoder så man kan ha koll på vad man stoppar i dem. Analysen gör även att jag kan se till så att hon får den energi, protein och mineraler hon behöver. Ovan ser ni vad hon har som dagligt intag. Jag försöker ge vid två tillfällen då hästarna bara kan ta upp 1/2 dl olja åt gången. Så först innan ridning och sedan på kvällen vid intag!
Jenny

Jag önskar att vi kunde få analys på vårt grovfoder också i höst, så jag har bättre koll på vad mina hästar behöver extra. Får se om stallägaren fixar det, känns ju lite dumt att bekosta en egen analys när vi är flera i stallet, dock är inte alla lika intresserade av höanalyser som jag är så jag misstänker att ingen vill gå ihop på en sådan... Fixade ni analysen själva eller köpte ni färdiganalyserat?

Svar: Vi köpte analyserat hö, hade det inte varit analyserat hade vi inte köpt det :) vi letade länge efter det rätta höet 😂 det har ju jättestor betydelse även pga TS så man vet hur mkt man ska ge! Hoppas ni får analys, det är guldvärt!
Johanna

2016-10-07 @ 17:40:39
URL: http://videungens.wordpress.com
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?