Töltclinic med Magnús Skúlason

Idag var jag, Anna och Louise på Brösarpsgården för att vara med på clinic för Magnús Skúlason. Vi passade även på att hälsa på Rigel som är där på träning. Han har snart varit där i fem veckor och får följa med Louise hem på söndag. Det ska bli väldigt kul och se vad som hänt med honom under den här tiden! 
 
I alla fall, tölt stod på dagen agenda. Till en början gjorde han det väldigt basik. Han hade valt ut tre typer av tölthästar som han visade på film. En häst som gick mot pass, en mot trav och en som var i grund och botten tölthäst. Det var såklart kul att höra hur han disskuterade kring de olika hästarna men det riktigt intressanta var när han satt upp och red. 
 
Först visade han en sex årig hingst som han fött upp, Falir/Fylkir från Brösarpsgården. En häst med väldigt mycket pass i sig. Han var väldigt stor och kraftig men väldigt lik Drífa i gångarterna! Det var superkul att lyssna på hur han förklarade hur han red hästen. Efteråt var det dags för ingen mindre än Noí från Brösarpsgården. Väldigt roligt att få se honom live, en så otroligt fin tölthäst! Han red Noí annorlunda än femgångshästen och värmde mycket i trav innan han gick på tölten medan han med den första hästen gick direkt på tölten. 
 
Det är svårt att gå in på detalj i vad han gjorde men jag tyckte att det största budskapet han försökte förmedla var att aldrig bromsa hästen. Vad han menar är att det alltid ska vara flyt i gångarten och att det kräver energi. Många gör misstaget att rida sina hästar för långsamt. Därför vill han att man ska vara lätt i handen och inte hålla för hårt och bromsa in den. Det var precis så här han red båda hästarna, lätt i handen med måttlig energi. Bra budskap tycker jag! Hade gärna åkt dit i november och då det är femgångsclinic! 
 
Är besviken över min kamera på mobilen :( Den ska vara extra bra på att fånga rörliga moment.. Som ni ser gick det inte så bra. Kan ju dock vara så att jag missat någon vikigt funktion ;)