Boot Camp

Igår åkte jag och Louise upp till Krika för att lämna Drífa till Helena. Så drömmigt ställe! Gården ligger verkligen helt off och naturen runt omkring var helt fantastiskt med skog, backar och öppna fällt, ultimata förutsättningar för att tränar hästar. Gården är även försedd med en enormt stor ridbana och ett lika stort ridhus, med toppen underlag!
 
Vi fick ett varmt välkomnande av Helena som, på mitt önskemål, red Drífa en kortis för jag ville höra vad Helena tyckte. Hon har ju varit lite trixig på senaste tiden och gjort konstiga saker med bakbenen när jag ridit. Har aldrig varit med om något liknande och blev först väldigt rädd och trodde hon var skadad igen.. Men efter att ha pratat med Helena lugnade jag mig och därför kom vi överens om att hon skulle rida Drífa när vi lämnade henne. Hon gjorde det här konstiga steget en gång och Helena förklarade enkelt att hon vixlade. Hade aldrig hört talas om det innan men det är tygligen när hästen tar ett extra steg för att skydda sig själv för att inte trampa på sig. Typiskt för femgångshästar som är lite otränade, vilket passar bra in på Drífa.
 
Vi pratade en hel del med Helena och jag fick verkligen en bra känsla i magen, jag delar mycket av hennes åsikter och tror att detta kommer bli superbra! Planen ser ut som så att om ca två veckor åker jag upp och rider ett pass på Drífa för att känna av hur hon känns och sedan får vi se hur länge till hon stannar, men i alla fall två veckor till. Det passar väldigt bra in med fyra veckors "hästsemester" då jag har en hel del att gör i skolan nu!
 
Stort drömmigt ridhus!
 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?