Ömfotad?

En fantastisk grej med Smedjan är att ha till gång till Jesper som har en hel dröj med meriter som hovslagare, bland annat svenskmästare ett flertal gånger och nordiskmästare. Det känns väldigt tryggt & bekvämt att ha en så bra hovis på gården. Jag själv har aldrig riktigt tagit mig tiden till att lära mig något om hovslageri så att ha ett proffs nära tillhands är så bra det kan bli! 
 
I alla fall så stod jag och Jesper och diskuterade hur det gick med Drífa och hur han tänker när han ska sko henne nästa gång. Jag berättade, precis som jag berättat här på bloggen, att hon inte riktigt känns helt hundra och Jesper började prata om ömfotade hästar. Typiskt kännetäcken är att de spänner sig och där med drar ner rygg och upp huvud, vilket är exakt så Drífa gör för tillfället. Vi pratade lite om underlaget på ridbanan som är stenmjöl och kan uppfattas som lite hårdare underlag speciellt om man jämför med den träflis kombinationen vi hade i ridhuset på Sularp som en barfota häst i princip hade kunnat ridas i. Något jag kom och tänka på senare var även att jag alltid tyckt att Drífa spänner sig en aning när vi rider ut och Jesper menade på att det räcker med att hästen trampar på en sten som gör ont och sedan ömmar hästen resten av passet. Nu ska jag inte ropa hej än, men jag har alltid trott att det beror mycket på miljön runt omkring, vilket det förmodligen delvis också gör, men ömfotnaden kanske har en del med det hela att göra också? I alla fall, summan av kardemumman var att vid nästa skoning om någon vecka så åker sulor på för att se om det gör någon skillnad för henne. Jag håller tummarna för detta! 
 
Jag har inte ens tänkt tanken på detta innan.. Undra hur vanligt det är egentligen med ömfotade hästar? Hur är era hästar? Vet ni om de är ömfotade? 
 
 Ridpasset bjöd såklart på regn ... & söta Drífisen i sin engelska nosgrimma från fagerdesign! Den är så snygg!Bettinas islandshäst

Min Juppe är inte ett dugg ömfotad, men en stallkompis är det. Han vill helst gå på gräskanter istället för på grusväg osv. Det märks tydligt vad han föredrar för underlag.

Svar: Intressant att höra! det är så olika ju!
Johanna

2017-08-07 @ 12:22:12
URL: http://bettinasislandshast.blogspot.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?