Två steg fram ett steg bak

Rubriken förklarar läget väldigt bra. Vissa pass går verkligen toppenbra sedan kommer ett pass där det helt plötsligt är något som inte alls fungerar och vi får backa bandet en aning. Desto längre fram vi kommer desto svårare blir det - mycket svårare än jag någonsin tyckt. Så är det med en tränare som ser minsta lilla och är petnoga(nu pratar jag om Alice)! Haha.
 
Hon hjälpte mig en sista gång innan hon åkte hem och vi jobbade på böjt spår och försökte se till att Drífa böjde sig rätt. För mig har detta varit en enkel match innan, böja lite på hästen är ju inget svårt - nä men att göra det rätt däremot är en helt annan sak då jävlar snackar vi. Blir helt lost när vi skrittar på volt i vänster varv och Drífa är innåtställd(dvs ställd åt vänster) och Alice säger ja men hon tittar åt höger. What? Hur går det ens till? Haha.. Men jodå efter en liten stund fattade jag precis vad hon menade. Höger bog tar för mycket plats vilket gör att kontakten hamnar på inner(vänster) tygel istället för på ytter och hon kan fanimej då kolla åt höger. Nacken blir som ett snirkligt litet S. Kaos. Men vi rättade till det där! ... i alla fall någerlunda ;) 
 
I skritt kan vi numera jobba en hel del i men när det kommer till tölt är det fortfarande väldigt basic. Jag har kommit fram till att denna månaden nu när jag varken har Josefin eller Alice till hands ska jag bara fokusera på att hon gör det jag vill, hon ska svara på mina hjälper och jag ska göra det enkelt för henne. Förtillfället är det i princip bara halt och halvhalt vi tränar på, det ska inte ta 8 m för hästskrället att stanna! & en halvhalt betyder "kom till mig" dvs hon ska stanna upp lite och resa sig i manken inte dyka ner i bogen eller rent av inte svara alls. Det är väldigt basic och i bland stressar det lite att vi inte kommit längre men jag har verkligen insett nu att funkar inte detta så kommer inget annat fungera heller. Halvtaskiga dressyr skolor ger verkligen inte samma resultat som när man gör dem korrekt! Jag är i alla fall jätteglad att takten har blivit så mycket bättre och att jag faktiskt vid det här laget börjar inse hur det ska kännas ;) haha.. väldigt på tiden! 
Gosegull hästen ♥
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?