Vilken Uhip kappa?

Som ni säkert redan vet är jag helt såld på Uhip. Jag köpte min kappa förra året och är verkligen supernöjd med den. Jag har inte använt overallen sedan jag investerade i min Uhip och det är jag så tacksam för. Jag tycker det är så klumpigt med overall, opraktiskt och jag hatar att rida i den för jag kommer inte riktigt ner i sadeln. I alla fall, Uhip kappan är ju ett funktionsplagg och därför bör man tänka efter vilken kappa som passer en bäst och inte bara går på den man tycker är snyggast ;) 
 
Dessa tre kappor finns att handla på Hööks. Nummer 2 & 3 finns att handla hos Uhip men nummer 1 har Uhip gjort åt Hööks och går bara att hitta hos oss. Alla dessa kappor går att rida i, de går att knäppa upp både bak och fram så att man kommer ner i sadeln. De har även bensnören så att kappan stannar över låren, värmer mycket bra! Du kan även "rulla" ner ärmen på dem så att den skyddar din hand - jag har numera inga termohandskar utan rider i ett par vinterhandskar från Roeckl! 
 
1. Regular Kappan har 10.000 mm vattenpelare - dvs den ska hålla för häll regn och är dessutom vindtät. Passar alltså alldeles utmärkt här nere i Skåne där det gärna regnar på snedden. Jag gick till stallet igår i denna och då blåste det 15 m/s och regnade men jag var varm och torr! 
 
2. Artic Sport Kappan har en vattenpelare på 5000, den är alltså inte gjord för lika mycket regn. Den är däremot gjord för lite kallare klimat och klarar av att hålla värmen bättre än Regular kappan. Denna kappan är alltså suverän längre upp i landet där det blir kallt ganska fort och det kommer mer snö än regn. 
 
3. 3i1 Kappan är ett mellanting mellan Regular och Artic Sport. Den har 10.000 mm vatten pelare och snudd på lika varm som Artic Sport. Det unika med denna kappan är dock att den består av två jackor, ett varmare foder och ett skal vilket gör att du får 3 stycken jackor i 1! 
 
Suveräääna jackor! Passa på och köp, de går som smör i solsken hos oss på Hööks och snart ekar det tomt på centrallagret ;) 
 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?