Hinner inte ens blinka

Det känns verkligen som om andra året på universitetet är precis som andra året på gymnasiet, helt sinnesjukt häktiskt och klassas som de värsta året. Kan ju dock säga att gymnasiet ligger i lä.. men det kanske inte är så konstigt ;) I alla fall så går dagarna så snabbt att jag knappt hinner blinka och jag som annars är en riktigt kvällsmänniska däckar stenhårt redan vid halv elva.
 
Inombords är jag lite lättad över att Drífa är behandlad och "vilar" för tillfället då jag nog inte hade haft tid att rida henne ordentligt nu. Hade hon varit frisk hade bristen på tid till att träna henne varit ytterligare ett ångersmoment att lägga till listan. Nu istället är vi ute och promenerar i den mån av tid jag har. Drífa är rastlös och vill helst springa, smackar jag på henne lite så gör hon små hoppla steg och töltar på stället och slänger med huvudet. Tur att bästisen Blå kom hem i söndags så hon blir lite mer stimulerad! 
 
Annars jobbar jag som vanligt, mellan 2-3 dagar i veckan. Hade önskat att det var lite mindre nu men så är det. Det är ju extra kul att den nya katalogen släpptes i torsdags! Det är alltid kul med nya produkter att sälja. Extra förtjust är jag nog i Hööks nya märke Trinity som är ett lite exklusivare kvalitets märke som kom i höstas. I vår kollektionen kom nya utetäcken med halvhals och resår för ökad komfort, snyggt och kvaliten på materialet känns riktigt bra. Detta tillverkas i samma fabrik som horseware, vilket är ett gott tecken tycker jag! Till hösten kommer det nog även ett liner system som ju bara är så smidigt! Stor hiss på detta! Trinity har även kommit med supersnygga schabrak med matchande benlindor och huvuor, kanske inget jag hade satt på Drífa men på en storhäst hade det varit så snyggt!
 


Veterinär besök

Denna veckan har Skåne drabbats av världen snö oväder. Så fort det kommer några centimeter snö blir det kaos här nere, människor är så ovana vid vädret! Så klart var det som värst i onsdags när vi skulle iväg till veterinären.. Det var inte så farligt hos oss i Höllviken (var hos min mamma) men veterinären ringde oss och avrådde oss att komma hit för det låg välta transport och lastbilar lite över allt. Det fanns inte mycket att göra åt saken..
 
Jag fick, tack och lov, tid redan i fredags. Jag hatar verkligen när saker ställs in.. Tycker inte alls om att ändra mitt tidsschema. Men i alla fall, i fredags morse stack vi iväg (min pojkvän var snäll och följde med). Jag var lite orolig över att Drífa skulle vara lite små dryg i och med hon har varit så pigg på sista tiden men nejdå, hon fick guld stjärna i beteende som vanligt! Extremt lätt lastad och stod som ett ljus under undersökning och behandling.
 
Vi började med att kolla hur hon rörde sig på volten. På kliniken har de ett mindre ridhus där mitten är en asfalterad cirkel och sedan runt om är där vanligt underlag som varierar i djuphet. Detta är verkligen fantastiskt! Det är inte så många kliniker som har det här djupa underlaget vilket är väldigt synd för det kan visa hältor som inte annars syns. Så först fick hon trava runt i båda varven och sedan sista tog jag in henne på asfalten där hon också fick trava - försöka i alla fall! Haha. Man såg tydligt att traven inte är ren och Ulrike tyckte att hon markerade på vänster bak. Inne på böjprov visade hon betydligt tydligare att det var vänster bak som var problemet. Hon lokaliserade att det var knäet som inte riktigt fungerade som det skulle och bedövade därför. Efter bedövningen verkat tittade vi på henne i ridhuset igen och det var så stor skillnad! Jag märkte faktiskt störst skillnad i bärigheten, hon blev så mycket friare i bogarna och kunde ta ut stegen betydligt bättre. Hela kroppen hänger verkligen ihop, funkar inte något bak så fungerar inte något fram i heller!
 
Ulrike röntgade även för att se till att allt så bra ut, en säkerhets åtgärd hon gör när det varit ett trauma (dvs när hon halkade) då brosket lätt kan ha blivit drabbat, som tur är såg allt bra ut. Drífa fick behandling och vi åkte hem. Jag blev väldigt lättad över att det bara var en så enkel sak som en inflammation. Nu ska vi promenera lite och sedan blir det återbesök igen den 1a mars :)
Nu håller vi tummarna på att behandlingen gör susen och att hon är bra på återbesöket !


Inte som man tänkt sig

Hej igen! Det har helt klart varit  ett par tunga veckor med enormt mycket plugg då min nya kurs kickstartade med en tenta. Ja? hur fan tänker dem? Trodde att det skulle lugna ner sig nu men icke, plus att jag lyckades kugga min juridik tenta så blir att plugga inför omtenta nu direkt.
 
Men det som nog känns mest tungt är Drífa. Hon är så full med energi men något står inte rätt till. Jag trodde verkligen Åsa skulle lyckas fixa till henne med tanke på vad hon hittade men jag känner ingen direkt förändring i ridningen. Hon bara lägger i femmans växel och stänger av. Hon vill fortfarande inte samla sig, väldigt svårt att ge efter för tygeltag. Hon är dessutom svårare att rida i ena varvet och har lättare för att lätta när jag ställer henne. Tog henne på linan och tycker att där är något som stör, ingen hälta men jag tycker inte det ser helt rent ut. Anar att det kan vara något vänster bak men är verkligen usel på att se sånt.
 
I alla fall blev jag trött på allt elende och grubblande så jag valde att ställa in Vignir kursen (den skulle ha varit idag) och boka tid till veterinär. Jag har alltid känt resultat av Åsas behandling men nu när jag inte gjorde det känner jag att det är tillräckligt med bevis för att vi behöver veterinär hjälp. Vi åker därför till Ulrike på onsdag och ser hur det går. Håll en tumme för oss!