Lita på magkänslan

Igår var Åsa ute och tog sig en koll på Drífa. Hennes ländrygg hade fått sig en rejäl smäll och var nu "sicksack". Det satt hårt och man märkte att Drífa tyckte det var jobbigt. Hon kunde inte riktigt stå still utan pendlade fram och tillbaka för att helt plötsligt bara stanna och slappna av, ögonen blev helt plötsligt väldigt tunga och hon frustade. Åsa hade precis lyckats få bukt på det extra otäcka området. Det är så häftigt att det syns så tydligt på hästarna. 


Jag är så himla glad att jag litade på min magkänsla och tog ut Åsa. Detta satt alldeles för hårt för att Ellinor skulle kunna lösa det med IR. Nu hoppas jag verkligen hon blir bättre i ridningen annars får vi be Ellinor kolla på hennes muskler. Men Åsa trodde inte det skulle behövas, håller tummarna för det :) 




Mindre bra hästvecka

Suck. Jag känner alltid lite oro när det går bra, jag liksom bara väntar på att att det ska vända. Det är för jävligt att jag känner så, klart man måste njuta av att det går bra och att gå runt och oroa sig över något som inte hänt är ju verkligen helt onödigt. 


Dock kom oturen redan denna vecka. Jag och Louise har längtat så efter att rida ut och i måndags så sken solen så vi bestämde oss för att rida ut. Vi broddade och gav oss ut. Så skönt solen värmde! Det var verkligen magiskt. Men så inne i skogen var det såklart isgata, vi red men tog det försiktigt. Kände dock att Drífa totalt hatade det hala underlaget, hon kunde verkligen inte slappna av. Började ångra mig.. Vrf red jag ut när underlaget var så här? Vi tog det lugnt resten av rundan men inte hjälpte det.. På även hem halkade hon till ordentligt med bakdelen, så pass att hon var nära att sätta sig. Hoppade av och gick resten av biten hem.

Red ett pass i torsdags och fredags, det gick för jävligt. Så fort jag bad henne att samla sig protesterade hon och sa blankt nej, det gick absolut inte för sig sa hon. Hon har förmodligen knäckt/sträckt till något när hon halkade för när hon visar så tydligt att hon inte vill något beror det alltid på att det är något fel. Jag hörde av mig till Åsa och frågade om hon akut skulle kunna komma ut och titta på henne i veckan.  Tack och lov kommer hon redan i morgon så förmodligen vet jag lite mer då. Hon kan ju såklart gjort något i hagen också.. 

Det är så skönt att ha så många duktiga och hjälpsamma runt omkring en. Det är fantastiskt skön att ha någon man kan vända sig till och få hjälp direkt. Sedan är jag så fantastiskt glad över mitt dreamteam på stallet som verkligen alltid ställer upp för en när man behöver dem. Tack fina människor ❤️

Idag var vi därför bara ute på en lugn promenad och njöt av vårkänslorna, hoppas dem stannar! 🌷🌸


Bloggkap igen

 Louise här igen, rycker in när Johanna har för mycket skola och arbete.
Uppdaterar lite om det senaste som hänt, min häst Rigel och övrigt intressant :)
 

 
I onsdags var IR-Ellinor ute och kollade Rigel igen, han fick toppbetyg och hon var mycket nöjd med hur han svarat på behandlingen. Jag med då han känns väldigt fräsch och fin att rida.
Har alltid tyckt han simmat med bakbenen i trav, ingen hälta eller liknande efter att ha kollat honom på klinik i förebyggande syfte, tagit plåtar på bakbenen och allt har sett fint ut. Känns tryggt att veta. Nu är det där simmandet borta och han blir starkare och starkare för varje vecka.
Tyvärr är man lite fast i ridhuset för tillfället, ridvägarna är underkylda och det är halt på sina ställen.
Igår trotsade jag och Johanna underlaget för dagen bjöd på solsken så vi ville UT!
Red Billebjers rundan i lugnt tempo, mestadels skritt och lite tölt där underlaget tillät, med snösulor och broddar såklart.
 
Rigel hade vilat sedan behandlingen (5 dagar) så det passade oss bra med en lite längre, lugn runda.
VI har även nyligen köpt ny sadel för 511 gången, denna gillar jag skarpt! Det är faktiskt ingen fancy öht utan hittade en begagnad Aquila Vigoris som ligger bra på honom med Medium i koppjärn, vår förra Prestige MW la också väldigt bra, men för bred så kunde inte använda utan front risern vilket kanske inte är ett så stort problem men jag märke att han inte var helt förtjust i denna sadel trots att den la bra för ögat och helt stilla under ridning. Jag älskade den sadeln så lite tråkigt att behöva sälja den.
Men förhoppningsvis kan vi ha Aquilan ett tag nu framöver då jag märker hur han slappnar av och kommer framför skänkeln.
 
En annan rolig sak är också att jag var en av vinnarna i Thermobars tävling! Så nu slipper vi konka varmvatten dagarna i ändå till killarnas hage iallafall, kommer spara mycket tid. Väldigt tacksam för det fina priset!