Eviga bettproblem

 
För tillfället känns det som att inget av betten jag har passar damen helt i smaken. För tillfället rider jag med varje bett max 5 dagar och bytar sedan till ett annat för att hon ska bli nöjd. Jag har ett vanligt rakt med fasta ringar, ett RY-rotary, tvådelat med fasta ringar och det på bilden som är tredelat md vingar i blåmetal (samma som bomber). Jag vet att många påstår att det är bra att variera men jag vill främst hitta ett bett som hon alltid kan gå på. Hittar man ett bett som hästen alltid trivs med vet man ju att det passar hästen bra.
 
Jag har testat en del bett redan men tänkte höra med er läsare om ni har några favorit bett och tipsa om? Kanske ni rekommenderar något som jag inte testat än?!Nouw.com/icerider

Har du testat tredelade med fasta ringar?

Svar: Det på bilden är tredelat och med "vingar" så att det fungerar som ett med fasta ringar men har rörelse som ett med lösa:)
Johanna

2017-01-10 @ 18:48:23Helena

Jag har gått från ett tredelat fullcheek till ett Novabett och min kille trivs hur bra som helst på det :)

Svar: Ah!! Ja Nova tycker faktiskt Drifa är helt ok, fast det är lite samma sak där, att hon är nöjd ett tag bara :P
Johanna

2017-01-10 @ 21:37:06
URL: http://nouw.se/helenasoderbergEmma

Det där med bett är svårt. K trivs bäst med tredelat med fasta ringar, men både halvstång och stången trivs han bra med. Han ska ha så få rörliga delar på bettet som möjligt för sina tänders skull.
G har jag provat massa olika på, två och tredelat, fasta ringar, lösa ringar, bettskivor eller inte. Inget har passat honom direkt. Rider honom på rakt bett med fasta ringar som passar honom bättre.
Båda grabbarna går väldigt bra på stång. Vilket är ganska intressant så jag funderar på om jag blir så mycket mjukare i handen eller om det är så att de bara trivs bäst med det.

Svar: Åh, så kul att du kommenterar <3 Saknar dig! Jag får ju inte följa dina fina hästar någonstans som du får följa Drifa så det är kul att du uppdaterar mig så här!
det är intressant det du skriver, du behöver ju ge mindre hjälper med stången så det är ju logiskt att du då blir mjukare i handen :) Har faktiskt aldrig testat ett stång på Drifa :P Rädd för att det kommer gå bra och vill inte att mitt bästa bett ska va ett stångbett :P Kommer försöka vänta med det :P
Johanna

2017-01-10 @ 21:59:00Natalie

Jag har på Hrammur ett rakt bomber 10 mm tjockt. Alltså smalare än de vanliga betten. Med fasta ringar. Sen har jag Hrimnir Volcano. Har du testat dom?

Svar: Mitt fasta är 14 mm tjockt, har inte testat tunnare men det kanske man borde? Hon är väldigt känslig i munnen och det blir ju skarpare om det är tunnare så frågan är om det fungerar.. Hrimnir har jag testat och det är faktiskt det bettet som ligger högst upp på önske-listan för tillfället ;)
Tack för tipsen!
Johanna

2017-01-10 @ 22:29:35Jenny

Neue Schule Turtle Top Flex, SUVERÄNT!

Svar: Det finns väl bara i stora storlekar? ":(
Johanna

2017-01-11 @ 08:14:50Anonym

Kraftur gillar stübben golden wings tredelat 😊

Svar: Det har jag testat på damen och det gillade hon inte. Hon är oerhört känslig och det var alldeles för tungt för henne.. Tyvärr... Jag som var helsåld på idéen med vingarna! Men tack ändå för tipset!
Johanna

2017-01-11 @ 17:00:30Natalie

Klart det kan bli skarpare om det är tunnare. Men samtidigt har inte våra små hästar så stora munnar, vet många islänningar som föredrar tunnare raka bett än dom tjockare då de är för mycket i munnen lixom. Tycker absolut du ska testa ett tunnt rakt bett och ha Hrimnir med. Så har du nått att variera mellan, så gör jag 😍

2017-01-12 @ 02:58:08
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?