Tenta & försök till trav

 
Idag skrev jag min sista tenta för den här perioden, tyvärr börjar nästa period redan på måndag... Pang på igen bara. Fyfan vad jag inte gillar att plugga men nu när denna tentan var skriven har jag faktiskt kommit halvvägs! Känns väldigt skönt att säga det för tiden har gått så extremt snabbt.
 
Idag i ridhuset fick jag för mig att jag skulle travträna. Jag fick henne till en början väldigt mjuk och trevlig samtidigt som hon bar sig väldigt bra. jag försökte därefter länga och sänka henne utan att tappa henne ner på framdelen. Jag fick faktiskt trav typ två gånger några enstaka steg men sedan var det kört få då var hon just på framdelen. Jag vet ju vad problemet är, hon är bärig i början men i och med jag "tappar" ner henne i traven så hamnar hon på framdelen. Jag vet att det som egentligen är bäst är att rida in henne i traven utan att ge henne tygel och tappa ner henne men helt ärligt, jag vet ej hur jag ska göra. Hon töltar sååååååå lätt. vet att många tänker men det är ju bara att trava.. Hehe, nej det är det inte ;) Men ska suga lite på karamellen, nog lägga den på hyllan till kursen för Vignir (som blivit uppskjuten lite) för att höra vad han har för tips. 
 
Det jag mest är rädd för när jag tränar så här och hon hamnar på framdelen är att hon ska vara svår att plocka upp igen till den där fina bärigheten som vi verkligen kämpat fram. Antar att det är bara och vänta till söndagens pass för att se hur hon är då och hur lätt hon bär sig. Jag har de senaste passen bara genom att vinkla sätet fått henne att trampa under vilket är SÅ underbart. 
 
Louise hoppade upp efter ett tag och fick känna igenom henne. Drífa är inte direkt den hästen man hoppar upp och fattar direktutan hon behöver lite tid för att släppa in en ny ryttare. Det var nog tredje gången Louise red henne, andra nyligen, och denna gången kände hon att hon fick bättre grepp om henne. Jag hjälpte henne med lite input och det såg väldigt bra ut i slutet (: 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?