Flyttdags!

Yes! Jag och Drífa står inför ett nytt kapitel, vi ska nämligen flytta till ett nytt stall! Redan på torsdag nästa vecka går flyttlasset till Smedjan. Det ska bli helt underbart att komma till en gård med bara islandshästar, där alla hästar ha lika värde. På anläggningen finns ridhus, ridbana med måtten 25x70 (!), rundkorall, nytt fräscht stall och hovslagare på gården. Träningsmöjligheterna är med andra ord toppen!
 
Som det ser ut nu så ska Drífa få gå med två andra sto i en generös hage med lite "lagom" gräs. Hagen är ganska stor så de lär få i sig en del av det goda ;) De fodras morgon-lunch-kväll. Till hösten kommer hon precis som nu få komma in på box och då tillkommer även ytterligare en fodring senare på kvällen. Varför jag väljer box framför lösdrift är därför att jag blivit så bekväm med kontrollen det ger en. jag vet vad hon får i sig, ser hur mkt hon dricker osv.. Här nere i Skåne blåser det något förjävligt och det i kombination med kallt regn tar en del energi av hästarna och jag ser hellre att hon lägger den energin vid ridningen.
 
Det kommer bli jättetråkigt att skiljas från mina vänner på Sularp men jag tror verkligen att detta är ett steg i rätt riktning för mig och Drífa. Jag kommer sakna dem massvis men tycker det samtidigt det ska bli kul att skapa nya kontakter :)
Lånad bild av Smedjans hemsida, ni besöker den här. Där kan ni läsa mer om stallet och även om deras avel :) Kommer bjuda på fler bilder när vi flyttat in!
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?