Ett sista besök hos veterinären och ett STORT välkommen till våren

I onsdags var vi på återbesök hos veterinären och jag får nog säga att det gick bra. Vid longering och böjprov gick det inte att lokalisera någon hälta, men vid longeringen ser men tydlig skillnad på hur hon rör sig i de olika varven. I hennes bättre varv gick hon riktigt bra, längade sig naturlig och kupade nacken så hon fick naturlig bärighet. I det andra varvet är hon däremot kort i ryggen och kan inte länga sig på samma sätt vilket störsymetrin i stegen. Veterinären kände igenom henne igen och kunde ytterligare en gång konstatera att hon var väldigt fin och böjlig i rygg och bäcken. En minimal svullnad över ländryggen var det enda som kunde antyda på att något inte var helt som det skulle. Jag frågade om vi skulle röntga någonstans men vet menade på att det finns ingenstans som bör röntags. Vet berättade att det dock kan bli överbelastningar i musklerna kring ländryggen vid hältor i knäna så för att hjälpa henne på traven nu fick hon injeserat något (!? minns ej vad det hette) i musklerna, för mig att det var anti-inflamatoriskt.
 
Visade sig även att lilla damen behövde avmaskas, och med tanke på hur mycket mask hon hade kan det helt klart vara en bidragande faktor till att hon inte är helt på topp. Men veterinären la mest betoning på att hon måste stärka sig, förmodligen ligger ojämnheten i att hon inte är tillräckligt stark. Så vi åkte hem, med en bra känsla i magen, med order om att rida rakt fram ute i naturen.
 
Vädret i Skåne gjorde mig en stor tjänst och bjöd på härligt vår väder både i torsdag och idag när jag var i stallet. Helt underbart när solen tittar fram och det luktar juvligt! Vi har varit ute på långa tömkörningsrundor och jag måste nog säga att jag får minst lika mycket träning som Drífa! Haha.
 Emma

Så skönt att hon blivit bättre! Finns det inga bra backar i närheten av stallet så hon kan få klättra lite? Eller ta med henne som handhäst, då får hon springa rakt fram och ändå jobba igenom hela kroppen. Det har gjort under på mina grabbar och de tycker det är riktigt kul att få komma ut tillsammans och jobba.

Svar: Jooo :) vi har nice klätterbackar så vi jobbar på! Handhäst har jag också tänkt lite på, får se vad vi hinner innan hon åker till Helena :)
Johanna

2017-03-21 @ 12:38:47Hej, vad är det för utrustning ni tömkör i?

Hej, vad är det för utrustning ni tömkör i?

Svar: Hej :) Jag tömkör alltid med en tömkörningsgjord och vanliga tömkröningstömmar. Dock tycker jag att de är alldeles för långa då jag föredrar att gå ganska nära hästen. Sedan använder jag tomkörningsgjordens ringar för att göra olika inspänningar. Här på bilden har jag spänt i en nedre ringarna för att få henne att söka sig lite mer fram och neråt för att få upp ryggen :)
Johanna

2017-03-23 @ 21:33:51
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?