Billebjär

I fredags em/kväll trotsade jag och Drífa den enorma blåsten och begav oss till skogen. Det finns hur mycket ridvägar som helst men som vanligt red vi den vanliga turen i Billebjär. Hon har blivit bekant med den rundan vilket gör att ridturen får ett bättre flow. Hon kan vara lite känslig för nya platser, inte så att hon får för sig saker och sticker utan mer att hon blir lite tveksam och frågande men går alltid fram när jag ber henne. Hon blir däremot lätt styvare och har betydligt lättare för att slappna av i välkänd miljö.
 
Senaste passen har vi lagt mycket vikt på sidförande övningar och öppna. Jag försöker använda mig så mycket som möjligt av enbart vikt och säte och jag måste säga att det går väldigt bra! Vi red i härligt tempo på de breda grusvägarna i skogen, från ena sidan av vägen till den andra bara med hjälp av vikt! Hon har verkligen blivit så mycket bättre i munnen och tar i princip varenda halvhalt jag gör. Jag fick jobba lite mer med takten än vad jag behöver böra hemma men tillslut blev hon suverän!
 
Jag träffade flera trevliga människor på promenad och alla häpnar och ställer frågor om Drífa. Alla häpnade över hennes fantastiska färg, haha. När jag berättar att hon har varit klippt och att det är den nya sommarpälsen som är påväg förstår de inte alls. Drífa gillar i alla fall smicker och är väldigt nöjd när främlingarna klappar henne på nosen!
Så här kan ridstövlarna se ut efter mycket sidförflyttningar ;) Det är alltså inte smuts utan Drífas slem ;) Men ett fantastiskt tecken som gör mig väldigt glad.
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?