Helgkväll

Efter några timmars arbetspass på Hööks i lördags åkte jag till stallet för att spändera kvällen med Drífisen. Pojkvännen var borta hela helgen så det var absolut ingen stress hem utan jag tog det väldigt lugnt. Det stod faktiskt vilodag på schemat för Drífa men valde att göra den till en "aktiv vilodag" istället och tog därför en promenad med henne.
 
Hon är så rolig att gå med, hon kan gå i sin egen värld och gå och titta på saker utan att låtsas om mig. Då håller jag i yttersta änden av grimskaftet och låter henne kolla sig om kring, hon är duktig och följer alltid efter. Sen kan hon helt plötsligt bli supersocial och gå med huvudet precis bredvid mig och flera gånger titta upp på mig precis som om vi pratar med varandra. I bland blir hon på riktigt bushumör och går väldigt nära mig och om jag då smackar gör hon ett litet hopp och vill springa.
Vissa ljus är verklign hopplösa när man ska fota en svart häst... detverkligen försvinner!
 
Vi gick till något som heter Fågelsångsdalen, det är så himla vackert! I dalen finns en liten miniskog där det rinner en bäck igenom. Jag hade utrustat mig med gummistövlar och en ficka full med hästgodis för att försöka charma med mig lillskiten ner i bäcken, hon har nämligen aldrig doppat så mycket som en hov förr (i alla fall inte i mitt sällskap). Efter en del fjäsk gick hon i och efter ett tag stod hon med alla fyra i den porlande bäcken och med mulen i vattnet och drack belåtet, mums!
 
Den lilla bäcken bredvid den lilla stigen som Drífa gick så fint på bakom mig för att vi skulle få plats. Ljuvligt när allt verkligen snart är helt grönt!
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?