Vart ska jag börja?!

Har varit för lat för att skriva något här men nu har händelserna vuxit på hög så nu vet jag inte riktigt vart jag ska börja, haha! Men, antar att vi börjar i onsdags, när jag var och hämtade hem min lilla prinsessa. 


Vi började rida i ridhuset för att känna på tölten. Den stora skillnaden är att hon kommer upp och bär sig på ett helt annat sätt och i och med det har hon ett naturligare framåt driv. Det enda negativa är att hon inte var super i munnen. Ganska stum och tar inte förhållningarna som hon ska. Det tacksamma med Drífa är hon har en väldigt naturligt fin överlinje, hon går aldrig högt med huvudet. Neckdelen däremot är att hon låser fast bogarna i tölten så det som behöver jobbas med är att få henne att mjukna och bli mer rörlig. Vi jobbade därför med att hela tiden underhålla henne med något som att ställa, böja, rida åttor, volt och skänkelvikning i tölt. Hon blev stundvis riktigt fin. 

Förra ridpasset jag vad där på pekade hela min sits, speciellt att jag drar upp mina ben för att använda mina underskänklar. Jag fick en väldigt bra förklaring till varför jag inte får göra det, nämligen att i och med hon är femgångare har hon ett naturligt bra undertramp och desto mer jag ligger på med mina underskänklar desto längre blir bakbenssteget vilket leder till att hon blir passtaktig för att frambenen inte hänger med. Så största fokus har varit på att slappna av i benen och intr störa henne (vilket har varit svårt då jag alltid ridit fyrgångshästar som behlver stöttas av underskänklen) men även att alltid ha en levande hand. 

Efter ett tag gick vi ut på ridbanan för att testa passen, haha, jag misslyckades totalt. Har ju typ aldrig lagt en pass läggning ordentligt förr och hon var trött så kanske inte jättekonstigt. Helena hoppade istället  upp och la henne en gång vilket var så kul, hon har bra pass! 😜

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?