Solen skiner!

 
Denna veckan består av tre hemtentor onsdag - fredag. Måndag och tisdag går åt att öga igenom all litteratur. Av någon konstig anledning pluggar jag som bäst i sängen.. Får alltid ont någonstans när jag sitter vid köksbordet, det borde ju verkligen vara tvärt om. I alla fall så är ljuset fantastiskt idag! Jag blir så mycket piggare när himlen är klarblå och solen skiner.. (vem blir inte det... haha) Pingis är såklart med mig och stöttar mig i allt plugg ;) 
 
Alice kom hem från skolan precis så nu sticker vi ut till stallet och njuter av det fina vädret :) Är förmodligen snorkallt ute så självklart åker Uhipen på. Bästa investeringen någonsin! Hoppas solen även lyser på er idag var ni nu befinner er :) 
 
 


"Lyx behandling"

 I veckan var som sagt min IR- terapeut ute för att checha av hur det står till med Drífas kropp. Besöket var en rutinkoll för att ta det säkra före det osäkra med tanke på vilket otur vi haft det senaste året. För er som inte följ mig och Drífa så länge så ska jag kort berätta. För det första så tror jag resan tog ganska hårt på Drífa och med fel träning som inte passa henne så bra blev hon jättespänd i hela kroppen. Vi tog därför hjälp av Ellinor, min IR-terapuet, som var hos oss första gången i november 2016. Det var så pass illa att det blev ett återbesök tre veckor senare - då var hon dock bättre. Spänningar i princip hela kroppen. Men hon svarade jättebra på behandlingen och kändes bättre än någonsin. Olyckligt halkade vi i slutet av januari, fläkskador som resulterade i knäledsinflamation båda bak,... & konstigt nog så tänkte jag inte steget längre efter hon blev frisk hos veterinären. Jag tänkte nog att "ja men hon har ju fått veterinärvård, då är hon ju frisk!" - men självklart är musklerna fortfarande trasiga efter detta.. Så i somras var det full fokus på rumpan och Ellinor la även märke till att hon ömade vid hovarna. Så vi kom överens att hellre ett extra besök än att hon ska gå med fler spänningar. 
 
Jag blev såååå lättad över att allt i princip var bra. Ellinor gjorde en, vad hon kallar, "lyx behandling", det var inget stort alls, hon hade en punkt på ryggen där hon var öm och lite kvar på ovansidan på vänster bak. Alla otäcka spänningar på insidan av låren och kring muskelfästena till knäna var helt borta och inget ömmande alls i hovarna. Ska komma ihåg att berätta den fantastiska nyheten för Jesper nästa gång jag ser honom, han jobb med hovarna är fenomenalt! Jag är så lyckligt lottad som har tillgång till honom, för det har verkligen behövts. Ska försöka komma ihåg att skriva ett inlägg om hennes hovar! Jag kommer boka in ett rutinbesök till någon gång till våren och jag ska försöka komma ihåg att om hon känns sämre är det bättre att ta ut Ellinor direkt än att låta henne gå med det längre. Behandlar man direkt blir det skonsammare både för hästen och för plånboken ;) 
 
Första besöket! Nästan ett år sedan,  med rätt förutsättningar går det åt rätt håll♥
 


Träning för Josefin

Som nämnt tidigare så har jag och Drífa backat en del, eller rättarsagt tänkt om. Nu tar vi rätt problem i rätt ordning. Först och främst har vi försökt få en ridbar häst, dvs en häst som svarar på rätt signaler. En så enkel sak som att svänga blir jättesvårt om jag inte ger 100 % rätt signaler och om hästen inte förstår rätt signaler. Genom att lära sig att svänga "på riktigt" har vi fått bättre koll på både bog och rumpa. När jag tränar detta i tölt gör jag det med mindre kontakt i tygeln. Detta för att bara ge signaler när jag verkligen vill något. Vill jag att hon ska svänga tar jag ett ledande tygeltag in mot mitten och när hon svänger lättar jag. Detta övade vi egentligen på förra passet med Josefin men insåg att jag inte skrivit något om det. 
 
Jag var faktiskt lite nervös inför detta passet, Drifa hade ju fått sår i munnen och vi hade därför inte tränat så mycket som jag önskat att vi gjort. Men så mycket beröm vi fick! Jag blev typ chockad, takten hade blivit jättemycket bättre! Asså, jag skämms verkligen. HUR KAN JAG VARA SÅ DÅLIG PÅ ATT KÄNNA PASSTAKT?! Jag känner ju när det är grisepass, när man skumpar i sadeln men asså, när det blir lite bättre och man ändå sitter "still"/gungar med så tycker jag det är hopplöst - jag måste träna på detta! Jag skyller på att jag alltid ridit fyrgångshästar .. ;) För att vara på min nivå och inte kunna känna passtakt - det är pinsamt! I alla fall, vi fortsatte med att förbättra takten i tölten - det är huvudprio, det är inte lönt att fokusera på något annat förrän hon går rent och hon kommer få "lulla" runt såhär nu någon månad för att verkligen stärka takten innan vi tar nästa steg. Det roliga var att hon flera gånger föll ner i trav under passet. Josefin menar på att nu när hon börjar mjukna i kroppen kommer även traven fram. 
 
I slutet av passet ville Josefin hoppa upp och testa hur hon kändes och efter så sa hon igen att hon var riktigt imponerad, hon kändes så mycket bättre - både i takt och i hjälper/signaler. Gud vad det värmer! Men jag hade aldrig fått så mycket beröm om det inte vore för Alice, hennes hjälp 24/7 är den bästa hjälpen! Nästa lektion blir faktiskt redan den 23/11 sen blir det uppehåll över julen :) 
 
Från förra vintern, här var hon fin! några dagar sedan halkade hon....