Träning för Josefin

Som nämnt tidigare så har jag och Drífa backat en del, eller rättarsagt tänkt om. Nu tar vi rätt problem i rätt ordning. Först och främst har vi försökt få en ridbar häst, dvs en häst som svarar på rätt signaler. En så enkel sak som att svänga blir jättesvårt om jag inte ger 100 % rätt signaler och om hästen inte förstår rätt signaler. Genom att lära sig att svänga "på riktigt" har vi fått bättre koll på både bog och rumpa. När jag tränar detta i tölt gör jag det med mindre kontakt i tygeln. Detta för att bara ge signaler när jag verkligen vill något. Vill jag att hon ska svänga tar jag ett ledande tygeltag in mot mitten och när hon svänger lättar jag. Detta övade vi egentligen på förra passet med Josefin men insåg att jag inte skrivit något om det. 
 
Jag var faktiskt lite nervös inför detta passet, Drifa hade ju fått sår i munnen och vi hade därför inte tränat så mycket som jag önskat att vi gjort. Men så mycket beröm vi fick! Jag blev typ chockad, takten hade blivit jättemycket bättre! Asså, jag skämms verkligen. HUR KAN JAG VARA SÅ DÅLIG PÅ ATT KÄNNA PASSTAKT?! Jag känner ju när det är grisepass, när man skumpar i sadeln men asså, när det blir lite bättre och man ändå sitter "still"/gungar med så tycker jag det är hopplöst - jag måste träna på detta! Jag skyller på att jag alltid ridit fyrgångshästar .. ;) För att vara på min nivå och inte kunna känna passtakt - det är pinsamt! I alla fall, vi fortsatte med att förbättra takten i tölten - det är huvudprio, det är inte lönt att fokusera på något annat förrän hon går rent och hon kommer få "lulla" runt såhär nu någon månad för att verkligen stärka takten innan vi tar nästa steg. Det roliga var att hon flera gånger föll ner i trav under passet. Josefin menar på att nu när hon börjar mjukna i kroppen kommer även traven fram. 
 
I slutet av passet ville Josefin hoppa upp och testa hur hon kändes och efter så sa hon igen att hon var riktigt imponerad, hon kändes så mycket bättre - både i takt och i hjälper/signaler. Gud vad det värmer! Men jag hade aldrig fått så mycket beröm om det inte vore för Alice, hennes hjälp 24/7 är den bästa hjälpen! Nästa lektion blir faktiskt redan den 23/11 sen blir det uppehåll över julen :) 
 
Från förra vintern, här var hon fin! några dagar sedan halkade hon.... 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?