Teknik

Ojojoj, vad ska jag börja!? Jag kan säga som så att idag sover både jag och Drífa gott efter att ha tänkt så det knakade. Och det var väl just det vi lyckades med under detta ridpasset, att ta oss igenom kaoset och faktiskt börja tänka rätt. 
 
Jag kan säga att det är sååå svårt att börja rida tekniskt när man alltid till största del rider på känsla. Vissa saker grepper jag snabbare än andra men jag tycker ändå att allt bildar ett sorts koas i hjärnan för det är så mycket nya saker! Alicie får stå ut med att upprepa allt hundra gånger för mig. Första problemet är ju att få mig att greppa allt och använda min kropp på rätt sätt. Jag måste lära mig slappna av och komma ner i sitsen så jag blir mer medveten om mina sitben så jag kan använda dem men även känna av Drífas bakdel. Jag måste vara noga med att inte svanka utan dra in svanskotan och spänna magmusklerna, slappna av axlarna och titta upp. Jag måste vara noga med att inte låta mina armbågar hamnar bakom mig och att inte händerna kommer bakom hand, de får endast hamna bakom hand vid en extremare korregering och de måste alltid gå tillbaka till "neutralt läge" efteråt. Jag måste vara väldigt noga med att ge henne plats för det jag ber henne om och kan inte som påmin förra fyrgångare rama in henne på samma sätt. Måste vara noga med precitionen av mina signaler, de signaler som styr framdelen på hästen, dvs min överdel, får inte ske exakt samtidigt som de signaler som styr hennes bakdel dvs min underdel. Jag skriver detta detaljerat mest för min egenskull för att jag ska kunna gå tillbaka och komma ihåg, även för att jag lär mig när jag reflekterar över det medan jag skriver. 
 
Det problem vi måste ta itu med angående Drífa är att hennes vänster bak (där allt ont och hemskt har suttit på henne så det är ju inte ås konstigt). Hon tappar eller skjuter ut vänster bak, när vi vill att hon ska spåra dvs sätta hoven i samma linje som den främre. Detta har såklart påverkat diagonalt så hon skjuter även ut höger bog. Detta gör att hon inte kan balansera upp sig rätt och för att bli ren i tölten och kunna trava måste hon hitta tillbaka till sin rätta balans. Så Alice plan är helt enkelt att balansera upp henne rätt och vi har börjat idag med att hon ska spåra och använda vänsterbak rätt. Efter mycket om och men (som bara att få henne med mig), och efter att Alice hoppade upp och red till, så lyckades vi faktiskt få henne att trampa rätt bak, men sååå svårt och jobbigt tycker Drífa. Fortsättning följer!Rebecka

Hej!

Vet att du lämna iväg Drifa på träning hos Helena för ett tag sen. Jag är sugen på att lämna Vidar ett tag men undrar hur man får tag på uppgifter. Hur tog du kontakt med henne och vad kostade kalaset dig? :) Tacksam för svar! :)

Svar: Ja du?? Haha minns ju inte.. Har varit vän med henne ett tag på Facebook och även tränat för hennes mamma så jag kommer inte ihåg om jag skrev där eller om jag ringde.. 😅 men hon är aktiv på Facebook så hör av dig där :) och jag tror hon har priser på sin hemsida, googla bara hennes namn så hittar du :) lycka till!
Johanna

2017-10-05 @ 16:20:08
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?