Nyheter på Hööks

Som vanligt är ha-begäret högt när det trillar in nya saker i butiken. Lite nya saker har fått följa med mig hem men det mesta får stanna kvar ;) Har de senaste månaderna fyllt på garderoben med 3-4 jackor och har nu slut på argument för att köpa fler till min pojkvän. Men! Nu har jag verkligen en jacka till alla väder, haha!
 
Det här är en av jackorna som fått följa med hem, 399 kr, ett riktigt kap!. Den är så mjuk och skönt! Extremt smidig och följsam vilket är så skönt i stallet. Den är relativt tunn så den kommer göra sig perfekt i ridhuset och när det blir riktigt kallt kommer jag faktiskt ha den under min Uhip jacka, tror det kommer blir riktigt varmt och gosigt. Den snygga västen står på önskelistan, hade så gärna burit dessa två tillsammans men 699 är mkt pengar även om jag får lite rabatt ..
 
Ååååh! Denna står HÖG på önskelistan. Materialet är magiskt, SÅ mjukt. Älskar att den är så himla simpel, Pikeur har en tendens till att över driva deras detaljer med mkt paljetter och glitter.. Den kostar endast 399! Fan. Jag kommer nog köpa en sån här.. Övertalar ju mig själv när jag skriver det här.. Haha.
 
Nya vinterridhanskar från Roeckl. Dessa står inte så högt på önskelistan, jag har ett par andra vinterridhandskar från dem sedan förra året som jag är nöjda med. Men visst är dem snygga? Speciellt de bruna, de ser så lyxiga ut. Och lyx kostar ju, de bir dina för 599 (!!) Är det inte liiiite mycket? Jag hade inte kunnat lägga så mkt pengar på ett par handskar.
 
 Btw, för er läsare som känner mig så kan jag informera att jag från och med i november kommer börja jobba i Lund butiken, så då hoppas jag att träffa på en del :)
 


Bra magkänsla

Ååååh! Det är så kul att rida för tillfället! Jag har börjat se ljuset i tunneln och pusselbitar börjar verkligen hamna på plats. Note to myself: det är så här hon ska kännas när hon är bra i kroppen! dvs, känns hon kass en längre period → ta ut Ellinor, det hjälper! Det tar verkligen tid att lära känna en häst, hur den ska kännas när den är bra i kroppen. Extra svårt är det ju om hästen har något i kroppen redan när man köper den för då vet man inte hur den känns när den är bra. Jag minns hur Drífa var och provrida, underbar, men så började kroppen spöka, med spänningar som säkert delvis kommit från mig men jag tror att flytten och transporten från Island har varit tuff för henne.   
 
Igår var vi i ridhuset igen pga av mörkret och det kändes verkligen som tölten lossnade, jag är ganska säker på att jag känner när den lilla spänningen släpper nu, ganska säker ;) Traven kom inte lika naturligt men jag blev faktiskt inte depp över det utan jag glädjes över hur mjuk och fin hon var. Jag kände ändå att den låg nära till hands, det var bara lite svårare att behålla traven detta passet. 
 
Idag kom jag ut i tid och vi kunde rida på den stora fina utebanan! Vi var ensamma, skönt, då är det lite mer fokus på mig. Jag måste säga att hon var duktig, hon lyssnade nästan lika bra som i ridhuset. Jag hade bestämt mig för att kortare pass idag då jag hade lagt på 220 g bootsen - för att se om jag kunde locka fram traven lite mer. Tölten blev bra idag igen men man märkte att 170 g bootsen är bättre, hon får luftigare rörelser med dem. Det blev härligt nog mycket mer trav än i söndags, och hur vida det beror på boots eller inte det kan jag ju inte veta. Det som förvånade mest var att hon kunde behålla traven längst i hennes svåra varv! 
 
När vi är ute på banan  brukar jag passa på att låta henne rulla på i lite galopp. Vi gör det helt utan krav, jag vill bara att hon ska försöka hitta en balans och bli trygg i den innan vi sätter i gång och börjar träna den. 
När jag försöker ta en bra bild och hon bara letar efter godis.. Haha♥
 


Överlycklig!

Igår dedikerade jag min dag till att klippa lillskiten. Halvvägs in kom Jesper och Pernillas (de som äger gården) två tjejer på 8 och 10 år ut i stallet och undrade vad jag höll på med. Ganska snabbt blev det ombytta roller och en av tjejerna klippte medan den andra borstade, sedan turades dem om. Jag fick göra det svåra jobbet sen och se till så att alla linjer blev snygga ;) Men asså, hur fantastiskt är det inte? Drífa står som ett ljus! I början var hon lite nyfiken på vem dem var, hon luktade och tittade nyfiket på dem men sedan återgick hon till att stå och dagdrömma. Hon är så snäll och fin, kan verkligen bli hanterad av vem som helst. 
 
Idag blev första passet efter klippningen, tyvärr blev det lite senare då jag som vanligt jobbade och därför fick vi rida i ridhuset idag. Jag älskar egentligen att rida i ridhuset, Drífa går helt klart bäst där inne! Men hösten är verkligen påväg och det kan regna nonstopp hur länge som helst så jag vill passa på att rida ute medan man kan! Dessutom borde man ju träna på det som utmanar ;) I alla fall, Drífa var fantastiskt från stunden jag hoppade upp. Efter all lydnadsträning med halter och halvhalter så har hon blivit så mjuk och fin. Jag skäms typ över att man kan tappa bort sig i sin ridning som jag gjort.. Det är helt fantastiskt att och snappar upp allt så snabbt och blir bättre så fort. Jag tyckte tölten kändes superbra, i alla fall i vänster varv. Jag har lite svårt att känna efter när det är helt rent eller med pyttelite passtakt.. (note till mig själv; måste hitta någon som tragglar detta med mig!) 
 
Efter töltarbetet gjorde jag ett försök med traven. Den har ju varit så himla närvarande på senaste tiden och med tanke på hur bra hon tog hjälperna idag tyckte jag det var värt ett försök. Jag gjorde misstaget att inte tänka efter, jag valde det svåra varvet först och fick därför bara några travsteg precis i början sedan slog hon upp i tölt. Jag höll på att bli lite besviken men bestämde mig för att testa i andra varvet och som hon överraskade! Jag försöker vara noga med att ha en låg hand i trav och en hög i tölt, lätta i sitsen för trav och om hon travar vara så rak i bäckenet som möjligt (i tölt vinklar jag det in under mig). Jag insåg även att hon tog traven väldigt om jag gjorde en lätt skänkelvikning ut ur en kurv mot långsidan sedan var det bara försöka att behålla kontakten och där med den fina överlinjen. Det var trixigt i början och ofta slog hon upp i tölt men med en tydlig halvhalt och inner skänkel så jag bara flyttade bakdelen lite grann blev det trav igen! När jag bytta tillbaka till det svåra varvet gick det lika bra där. Jag är verkligen ööööverlycklig, det är här är på helt rätt spår! Fina lilla loppan ♥