Veckorna går i i ett naffs

Helt plötsligt var det fredag ?! Det är helt sjukt vad veckorna går snabbt.. Denna veckan har det blivit två pass i paddocken där vi fått backa lite. Vi har övat på det vi gjorde på lektionen för Josefin men jag har fått tänka över min ridning lite mer. Jag måste vara väldigt noga med att ge ordentligt med driv i halvhalten annars blir det numera trav, även i paddocken. SJälvklart är det skitroligt att hon visar mer trav men det är lite jobbigt att hon gör det när jag vill tölta.. haha. Jag måste även tänka på att vara mindre kravlös i början, att huvudsaken är att hon i skritten kommer upp och bär sig och sedan tar det med in i tölten. Hon har så himla lätt för att "gå i form" men har så lätt för att dyka lite ner med huvudet och anta en "fejkform" där bara nacken är rätt och resten av överlinjen är som en banan... Så jag försöker helt enkelt få henne att inte gå i form få då är det lättare att få upp henne. 
 
Igår blev hon vaccinerad så då fick hon vila och även i dag kommer vi ta det lugnt. Jag är helt ledig så jag ska passa på att klippa henne, vilket alltid tar en sån jävla tid.. haha. 
 
Det blir en helklippning som förra året men några små justeringar ska göras :) 


"Lyx-problem"

Efter en regnig vecka bjöd mesta del av helgen på riktigt härligt väder. Jag hade intag lördag kväll och passade på att ta en runda ut i skogen. Kvällen var magisk, ganska kylig men sådär härligt krispig som bara fina höstkvällar kan vara. Det är så synd att solnedgången och färgen på himlen inte gör sig lika bra på bild som i verkligheten.. 


Som jag beskrev i ett tidigare inlägg så har traven känts nära denna veckan och under uteritter bjöd hon först på tölt men sedan gick hon över till trav, helt självmant. I början var den ostabil och det blev lätt tölt men sedan snabbt trav igen men efter ett tag blev hon mer stabil och jag kunde rida (inte åka utan verklige. Rida med tygelkontakt osv)  henne långa sträckor i trav. När jag sedan ville tölta igen ville inte hon tölta utan det blev trav efter bara några tölt steg, hur jag än gjorde blev det tillslut trav?! Ett rätt ironiskt problem... Men lite lyxigt såklart. Jag red på stång så tror hävstpbgseffekten var “boven“ i dramat men nu vet jag i alla fall med vilka verktyg jag ska träna trav ;) 


Söndag morgon var också fantastisk ❤️ fina Gumi i fönstret 😘


Horseware

Nämnde igår att jag beställt hem nya täcken och precis som förra gången blev det från Horseware. Efter att ha använt deras vintertäcke förra säsongen så är jag såld. Dels på grund av passform men även för att de klarar mycket mer slitage och regn än vad mina andra från Globus har gjort. Horseware har ju mängder av olika märken och modeller men jag köper Amigo Bravo 12, vilket är det slitstarkaste av amigotäckena. En stor nackdel med islandshästar är att det är så svårt att hitta täcken som sitter bra på dem. Men jag måste säga att Horsewares ponny storlekar passar som en smäck! Så nu slipper Drífa gå med klänning ;)
 
Jag förbannade mig själv efter förra köpet därför att jag köpte ett vintertäcke och inte ett bra regntäcke och olika liners. Därför tänkte jag efter denna gången och köpte ett regntäcke med hals och en liner på 100 g. Är dock lite rädd att jag köpt ett rosa täcke då det såg ut så på bilden, hoppas verkligen att det är lila som det står i produktbeskrivningen ;)