Bra magkänsla

Ååååh! Det är så kul att rida för tillfället! Jag har börjat se ljuset i tunneln och pusselbitar börjar verkligen hamna på plats. Note to myself: det är så här hon ska kännas när hon är bra i kroppen! dvs, känns hon kass en längre period → ta ut Ellinor, det hjälper! Det tar verkligen tid att lära känna en häst, hur den ska kännas när den är bra i kroppen. Extra svårt är det ju om hästen har något i kroppen redan när man köper den för då vet man inte hur den känns när den är bra. Jag minns hur Drífa var och provrida, underbar, men så började kroppen spöka, med spänningar som säkert delvis kommit från mig men jag tror att flytten och transporten från Island har varit tuff för henne.   
 
Igår var vi i ridhuset igen pga av mörkret och det kändes verkligen som tölten lossnade, jag är ganska säker på att jag känner när den lilla spänningen släpper nu, ganska säker ;) Traven kom inte lika naturligt men jag blev faktiskt inte depp över det utan jag glädjes över hur mjuk och fin hon var. Jag kände ändå att den låg nära till hands, det var bara lite svårare att behålla traven detta passet. 
 
Idag kom jag ut i tid och vi kunde rida på den stora fina utebanan! Vi var ensamma, skönt, då är det lite mer fokus på mig. Jag måste säga att hon var duktig, hon lyssnade nästan lika bra som i ridhuset. Jag hade bestämt mig för att kortare pass idag då jag hade lagt på 220 g bootsen - för att se om jag kunde locka fram traven lite mer. Tölten blev bra idag igen men man märkte att 170 g bootsen är bättre, hon får luftigare rörelser med dem. Det blev härligt nog mycket mer trav än i söndags, och hur vida det beror på boots eller inte det kan jag ju inte veta. Det som förvånade mest var att hon kunde behålla traven längst i hennes svåra varv! 
 
När vi är ute på banan  brukar jag passa på att låta henne rulla på i lite galopp. Vi gör det helt utan krav, jag vill bara att hon ska försöka hitta en balans och bli trygg i den innan vi sätter i gång och börjar träna den. 
När jag försöker ta en bra bild och hon bara letar efter godis.. Haha♥
 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?