Lektionsdag

Idag kom Josefin Birkebro till oss på Smedjan. Jag har ju ridit en gång innan för henne och då var jag sådär nöjd. Upplägget passade inte mig som en första lektion för henne då man red två och två och jag kände att man inte riktigt fick den hjälpen och fokuset som behövs, eller rättarsagt, som jag vill ha. Idag red vi en och en i ridhuset och Josefin hoppade själv upp och kände efter vilket jag föredrar då det kan kännas väldigt olika jämför med hur det ser ut. Jag är verkligen jättenöjd med lektionen, det var precis vad jag och Drífa behövde. 
 
Vi la vi i princip bara fokus på att hjälperna ska sitta där dem ska, speciellt halvhalten. Jag fick öva mkt på att inte bara ta lite i tyglarna när jag känner för det (att ha en levande hand..) utan vara mer koncekvent och göra riktiga halvhalter med båda händerna samtidigt. Ja, asså alla lär verkligen olika men jag måste säga att detta gjorde sån skillnad på Drífa. Det var en helt annan häst i slutet av passet, i många stunder var hon helt ren och bar sig verkligen superfint. Hon har ju så lätt för att "gå i form" så det kommer ju av sig själv .. 
 
Jag fick tänka över min sits lite och komma ihåg att slappna av i benen och i bäckenet. Det är inte lätt att inte göra någonting ;) Det enda jag i princip ska göra är att ha bra stöd i stigbyglarna men annars ska jag gör så lite som möjligt, vilket verkligen är en konst i sig! Haha. Men vad som kändes bra var att allt var så lätt fixat! Vi fick göra väldigt tydliga halvhalter ett tag på volt samtidigt som vi flyttade för skänkeln och var innåtställda och väldigt snabbt snappade hon upp vad som gälde och sedan blev hon bara bättre och bättre. Men det är väl lite charmen med unghäst? Att piloten verkligen måsta göra alla rätt för att det ska bli rätt ;) 
Bästis ♥ 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?