Överlycklig!

Igår dedikerade jag min dag till att klippa lillskiten. Halvvägs in kom Jesper och Pernillas (de som äger gården) två tjejer på 8 och 10 år ut i stallet och undrade vad jag höll på med. Ganska snabbt blev det ombytta roller och en av tjejerna klippte medan den andra borstade, sedan turades dem om. Jag fick göra det svåra jobbet sen och se till så att alla linjer blev snygga ;) Men asså, hur fantastiskt är det inte? Drífa står som ett ljus! I början var hon lite nyfiken på vem dem var, hon luktade och tittade nyfiket på dem men sedan återgick hon till att stå och dagdrömma. Hon är så snäll och fin, kan verkligen bli hanterad av vem som helst. 
 
Idag blev första passet efter klippningen, tyvärr blev det lite senare då jag som vanligt jobbade och därför fick vi rida i ridhuset idag. Jag älskar egentligen att rida i ridhuset, Drífa går helt klart bäst där inne! Men hösten är verkligen påväg och det kan regna nonstopp hur länge som helst så jag vill passa på att rida ute medan man kan! Dessutom borde man ju träna på det som utmanar ;) I alla fall, Drífa var fantastiskt från stunden jag hoppade upp. Efter all lydnadsträning med halter och halvhalter så har hon blivit så mjuk och fin. Jag skäms typ över att man kan tappa bort sig i sin ridning som jag gjort.. Det är helt fantastiskt att och snappar upp allt så snabbt och blir bättre så fort. Jag tyckte tölten kändes superbra, i alla fall i vänster varv. Jag har lite svårt att känna efter när det är helt rent eller med pyttelite passtakt.. (note till mig själv; måste hitta någon som tragglar detta med mig!) 
 
Efter töltarbetet gjorde jag ett försök med traven. Den har ju varit så himla närvarande på senaste tiden och med tanke på hur bra hon tog hjälperna idag tyckte jag det var värt ett försök. Jag gjorde misstaget att inte tänka efter, jag valde det svåra varvet först och fick därför bara några travsteg precis i början sedan slog hon upp i tölt. Jag höll på att bli lite besviken men bestämde mig för att testa i andra varvet och som hon överraskade! Jag försöker vara noga med att ha en låg hand i trav och en hög i tölt, lätta i sitsen för trav och om hon travar vara så rak i bäckenet som möjligt (i tölt vinklar jag det in under mig). Jag insåg även att hon tog traven väldigt om jag gjorde en lätt skänkelvikning ut ur en kurv mot långsidan sedan var det bara försöka att behålla kontakten och där med den fina överlinjen. Det var trixigt i början och ofta slog hon upp i tölt men med en tydlig halvhalt och inner skänkel så jag bara flyttade bakdelen lite grann blev det trav igen! När jag bytta tillbaka till det svåra varvet gick det lika bra där. Jag är verkligen ööööverlycklig, det är här är på helt rätt spår! Fina lilla loppan ♥
 
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?