Det rullar på!

Ojojoj, haha.. Som tiden går nu! Och det är ju hemskt att jag inleder varje blogginlägg med att det är ont om tid och stressigt men så är det verkligen just nu. I alla fall har denna veckan bjudit på fantastiskt väder, vilket det också verkar ha varit i resterande Sverige, hur underbart är det inte !? Vi har liksom haft 23 grader och sol! Det får faktiskt mig att stanna upp och slappna av lite. Ser dock ut som det fina vädret ska försvinna på tisdag ..
 
Drífa går på bra! Känns verkligen som att hon gör små framsteg varje gång vi rider, vilket är så fantastiskt! Hon går så bra i tölten nu och hon får mer och mer självförtroende ute på spåret. Traven är fortfarande svår, hon litar inte riktigt på sin egen balans vilket gör att hon snabbt slår upp i tölt, men hon gör fina övergångar utan att dyka ner i framdelen. Traven är betydligt lättare ute! Vi har börjat lägga in lite galopp träning och även börjat växla lite från galopp till tölt! Ska bli spännande när vi kan börja lägga pass i stället ;)
 
Vi har arbetat lite mer i korallen, Alice har visat mig jättebra övningar i skritt för hur jag kan korrigera henne utan linor, dvs när hon springer helt löst. Så nu har jag börjat träna henne lite med godis för mjuka upp henne i skritten först sen får hon gå på i trav och galopp. Jag är så imponerad över henne, kan knappt tro att det är samma häst som i höstas. Hon kan, i både trav och galopp, sträcka ut nacken och tänka fram med pannan - som sagt, helt utan några inspänningar lr dylikt. Det är ett så fantastiskt bevis på att hästen går "i form" när den går rätt med kroppen! Duktiga, duktiga lilla ponny!
Bild från förra sommaren. Snart är det dags att plocka från flugtäckena!


Hejhej! 👋

Jag är inne i en fas där dagarna typ flyter ihop, det är som ett mantra som går på repeat: gå upp, kandidatuppsats - stallet - gå och lägga sig. Det finns inte riktigt tid för något annat, eller i alla fall inte ork när den första "lediga" stunden är vid tidigast 21 på kvällen. Tur att Drífa gör framsteg och allt är frid och fröjd på den fronten! Det är verkligen fantastiskt vilken energiboost det är att åka till stallet nu för tiden. 
 
& vad är det egentligen jag skriver kandidatuppsats i? Utan att tråka ut er så kan jag kortfattat beskriva det med att vi skriver om konflikten mellan olika sorts leveranser, från e-handel ut till kund. Jag pluggar nämligen Logistic Service Management men skriver kandidatuppsats i Service Management, vilket måste vara grundpelen i uppsatsen men genom att titta på leveranser kan jag kombinera ämnet med Logistiken. Det ska bli så jädrans kul att ta examen nu, jag är så trött på att plugga(det är inte riktigt min grej)! Vad blir jag när jag tagit examen då? Mja jo, den som visste det ;) Haha. Enligt utbildningen så ska jag bli utbildad logistik chef men det är ju inte en tjänst man får som första jobb men tanken är väl att man ska ha de kriterier som krävs och när man får lite erfarenhet från andra tjänster så är det betydligt mer rimligt (: 
 
Hoppas alla mår bra och - om det blåser lika mkt hos er som här nere - att ni inte blåser bort! Till helgen ser det ut som vindarna ska chilla lite så då ska jag försöka ta mig ut i skogen med fisen 😍
 Längtar så till allt blir grönt!


Drömkväll!

Det gick från minusgrader och underställ till +18 grader och tunna tröjor på mindre än en vecka! Hur märkligt vädret än är så älskar jag det! Våren är den bästa tiden på året enligt mig. Lagom varmt för att träna hästar och så älskar jag när träden slår ut. Ikväll har det varit helt vindstilla och det var riktigt varmt och behagligt ända till solen gick ner. 
 
Jag fick superduper hjälp av Alice idag under hela ridpasset - det var precis vad vi behövde. Som vanligt låg mest fokus på min sits och inverkan men även såklart på att Drífa skulle bli så balanserad som möjligt. Jag vet att det är ett jävlans tjat över min sits men det blir verkligen bättre och det är så himla kul! Idag fick jag verkligen till positionen på händerna och kände vilken enorm skillnad det är på att ge signaler med hela armen eller bara genom att vara rörlig i handlederna. Jag känner även att jag fått bättre kontroll på sätet och låta rörelserna vara i höften, jag behöver fortfarande få bättre koll på mina sittben dock.... Men i alla fall så gick Drífa så himla bra på slutet! Hon kom upp så fint framför mig och även fast jag måste vara noga med att rida i vart enda steg så bjöd hon på en riktigt bra ridkänsla, & hör och häpna: när jag red på fyrkanten så kändes det bra! Lite vobblig men mkt bättre då hon inte alls sprang ifrån mig. 
 
Planen för i morgon är att skritta ut, bara låta henne traska på och pusta ut. Dock ser det ut som om Skåne ska bjuda på kallare väder och halvstorm så vi får se hur långt vi kommer! Hoppas ni också har haft en fin vårdag vart ni än håller hus ❣
 Läääängtar efter detta!!