Bits by Fager

Assååå! Jag är så jävla stölt över min vän Louise! Vilken succé dessa nya bett har blivit! Jag som har varit lyckosam och fått testa förstår verkligen varför, de är så jääädrans bra. Funktioner som är nytänkande och utformade för hästens välmående. För några veckor sedan var jag hemma hos henne och klämde och kände på betten. Fastnade för bettet i titan, det är helt sjukt vad lätta dem är! Jag tror verkligen Drífa hade gillat ett bett i titan då hon går sämre på bett som är tyngre. Hoppas verkligen på att få testa ett sånt snart.
 
I lördags var Louise även ute och jag fick testa två nya prototyper på mun delar. Ett av dem påminde om ett rakt bett vilket Drífa fungerade sådär på men det är inte så konstigt, hon är inte riktigt där i utbildningen. Det andra bettet däremot, ett tre delat med en ny funktion (som jag inte kommer dela med mig av än 😉) fungerade hon verkligen toppen på! Helt ärligt så har jag nog aldrig testat ett bett som jag känt så stor skillnad på. Drífa fungerar bra på de flesta delade bett men med detta upplevde jag bättre respons på signal och eftergift! Ser verkligen fram emot när detta bettet blir en del av sortimentet och hoppas på att det då kommer i min egen bett samling. Hade varit så nice om det kom i titan! 
 
För er som är sugna kan jag meddela att ni har 10 % på ert första köp :D Gå in här → Fagerbits
 


Det här med att äga ett sto ...

Jag har under de andra somrarna aldrig riktigt  märkt av när Drifa brunstrar men denna sommaren har det varit ändring på det ;) det började när Mozart (en hingst som ägs av stallägarna) fick sitt första sto på besök. Drifa blev knäpp,! Hon skrek som bara den, kunde inte stå still i stallet och pratade högt med alla, speciellt de nya stoet som om hon var mest sugen på henne. Ridningen ska vi typ inte prata om.. okoncentrerad och väldigt svår att nå. 
 
Som tur är så försvann det när stoet åkte hem och nu under denna extrema torka så har hon inte visat något liknande. Jag har även hört att det är väldigt många ston som haft problem att komma i brunst i sommar? Anledningen ska vara att när det är så torrt och brist på mat så "vill" dem inte få föl för att överlevnadsprinciper. Har någon hört något om detta? 
 
I alla fall har de senaste veckorna här nere i Skåne bjudit på växlande väder med en hel del regn. Det är sjukt vad snabbt allt har slagit om från bränngult till klar grönt igen. Och mycket riktigt har lilla tjejen kommit i brunst igen! Inte lika extremt men tillräckligt för att hon ska bli riktigt dryg i ridningen! Jag hoppas det går över fort. Är det någon annan som har ston som extrembrunstrar i sommar? 
(null)
Huuur söt är hon inte? Louise som har varit duktig med kameran!
 
 


Träning för Sabina Swärd

Dagen innan vi åkte ner till Italien hann jag klämma in en lektion för Sabina! Jag har länge följt henne på sociala medier och tycker hon rider sina hästar fantastiskt! Det slog mig i våras, på ISICUP, att det är väldigt många toppryttare som saknar harmoni i sin ridning. Det kan tillviss del vara flott men utan harmoni så har inte ekipaget där där extra som får mig att tycka det ser fantastiskt ut. Jag tycker Sabina rider sina hästar väldigt harmoniskt och blev därför väldigt intresserad av att testa rida för henne. 
 
Det var en väldigt intressant lektion och jag plockade med mig tips och rutiner. Sabina berättade att hon inleder varje pass på samma sätt, oavsett vart hon rider. Hon rider fram i skritt, trav och galopp med fokus på att hästen ska hitta sin egen balans. Det vill säga, jag som ryttare ska försöka störa hästen så lite som möjligt. I traven fick hon gå med långa tyglar medan jag red lätt och gjorde mitt yttersta för att inte klämma med knäna för då blir det lätt tölt. Det var kämpigt, som ni vet är traven väldigt svår för henne men jag var nöjd med den mägnden trav vi fick! I galoppen stod jag i fältsits för att rumpan inte skulle slå i sadeln. Herregud, hade inte velat se mig själv! Men det gjorde verkligen skillnad! Detta må vara simpla saker men nu i efterhand när jag använt mig av dessa rutiner ett tag har det verkligen gjort enorm skillnad. Traven och galoppen är bättre än vad jag kunde drömma om! 
 
Gällande tölten försökte vi få henne mjuk på rakt spår. Sabina ville att jag skulle låta bli mina skänklar och använda mycket ledande tygeltag med precision i eftergifterna. Anledningen till att jag skulle låta bli mina skänklar var att när det gäller hennes vana kring femgångsunghästar så kan de lätt styva sig för skänkeln. Jag har gett det en chans men upplever att Drífa behöver underskänkel- Det är faktiskt just det vi jobbat på hela vinter och vår, att hon ska mjukna med hjälp av skänkel för att kunna sätta bakbenen rätt. Jag hoppas Sabina är öppen för att använda underskänkel nästa lektion! Överlag är jag jättenöjd och sugen på att träna för henne fler gånger.